Titlurile zilei

Notarul Radu Mogoș vinde terenul din centrul Iașului, după ce s-a asociat cu un politician! S-a stabilit prețul: „Să vedem cum o da Dumnezeu” – FOTO

Publicat: 16 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Notarul Radu Mogoș vinde terenul din centrul Iașului după ce s-a asociat cu un politician S-a stabilit prețul Să vedem cum o da Dumnezeu  FOTO
Terenul notarului Radu Mogoș ar urma să fie tranzacționat în perioada următoare

Un teren deținut de notarul Radu Mogoș este scos la vânzare. Proprietarul spune că nu este o hotărâre definitivă, dar s-a stabilit un preț orientativ. Calitatea solului va pune în dificultate execuția lucrărilor

Mișcări pe piața imobiliară din centrul Iașului. Pe strada Garabet Ibrăileanu, nr. 6A, notarul Radu Mogoș deține o suprafață de 531 metri pătrați. Coproprietar apare și Daniel Gigi Tatu, un consilier local PNL din Constanța. Amplasamentul este identificat la câțiva metri de Spitalul CFR, din zona Copou. Încă din 2017, Radu Mogoș încearcă să valorifice terenul, dar nu a mai depus niciun proiect pentru edificarea unei clădiri de locuințe colective. Așa că, recent, terenul a fost scos la vânzare după ce a fost avansat și un preț: 250.000 euro.

Specialiștii din piața imobiliară susțin că terenul, deși este excelent amplasat în zona centrală a orașului, o viitoare construcție presupune investiții suplimentare pentru stabilizarea amplasamentului. Totodată, este nevoie și de acordul vecinilor. De multe ori, acest acord încurcă dezvoltatorii imobiliari care doresc să grăbească proiectele. Deja, vecinii de la blocurile rusești sunt îngrijorați că pe amplasamentul respectiv se va construi. În zonă, blocurile au regimul de înălțime P+4. În Copou construiește și dezvoltatorul Corneliu Peltea.

Notarul Radu Mogoș vinde terenul din centrul Iașului după ce a cumpărat de la Primăria Iași

Inițial, suprafața de teren era de doar 374 metri pătrați. În 2017, Radu Mogoș era asociat cu Alexandru Amarie, fiul fostului procuror Ioan Amarie (fost șef la PNA). Recent, Amarie a renunțat la cota din teren. Atunci, cei doi proprietari au solicitat Primăriei Iași să vândă o parcelă alăturată, cu o suprafață de 157 metri pătrați. Municipalitatea a organizat o licitație pentru vânzarea terenului. Atunci, Radu Mogoș și Alexandru Amarie au câștigat procedura, iar terenul a fost vândut cu 83.060 lei, fără TVA, adică 16.612 euro, Rezultă 105,8 euro/metru pătrat. Acum, valoarea este de 5 ori mai mare. Contactat telefonic, Radu Mogoș a explicat că nu se grăbește să vândă terenul.

„Nu l-am scos efectiv la vânzare. Prețul e pe acolo. Ori voi dedica mai mult timp pentru acest proiect, ori voi căuta altă variantă. Nu am depus niciun proiect pentru că nu este un Plan Urbanistic General aprobat. Lucrurile se mișcă destul de greu. Pe acolo merg din 1983, când mă plimbam spre Copou. Nu sunt presat de timp, să vedem cum o da Dumnezeu”, a precizat notarul Radu Mogoș.

Fostul asociat al notarului a pierdut o afacere în Copou

Alexandru Amarie, fostul asociat al notarului Radu Mogoș, a încercat să investească în zona Copou împreună cu un afacerist din Botoșani, Petru Abătăcesei. În 2018, dezvoltatorul imobiliar Petru Abătăcesei a început lucrările la un bloc de locuințe colective, pe bd. Carol I, nr. 40-42. Fundația a fost săpată pe amplasamentul unui fost parc dintre blocuri, retrocedat proprietarilor de drept și, mai apoi, vândut afaceristului. Vecinii au strâns semnături și au făcut zeci de reclamații, după ce și-au arătat dezacordul față de investiția imobiliară.

Sesizarea a ajuns și la prefectul de atunci, Marian Șerbescu. Anul trecut, prefectul a atacat autorizația de construire la Tribunalul Iași. Pe data de 12.04.2019, magistrații au admis cererea de anulare a autorizației. Investitorul a atacat decizia la Curtea de Apel Iași, dar fără succes. Recent, cei doi asociați au reluat circuitul de avizare, în speranța că vor duce proiectul la bun sfârșit. Notarul Radu Mogoș vinde terenul din centrul Iașului, doar după ce va consulta mai multe oferte.

Comentarii
Adauga un comentariu