Local

Nou program de toaletare a arborilor din municipiu. Servicii Publice SA va lucra în mai multe cartiere

Publicat: 12 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nou program de toaletare a arborilor din municipiu. Servicii Publice SA va lucra în mai multe cartiere

În mai multe cartiere din municipiul Iași vor avea loc noi lucrări de toaletare a arborilor. Angajații Servicii Publice SA au demarat deja astfel de lucrări în oraș de câteva zile

Angajații Servicii Publice SA vor continua și în aceste zile să facă lucrări de toaletare a copacilor din mai multe zone ale municipiului Iași. Reprezentanții Direcției municipalității ieșene vor lucra și astăzi, 12 mai, în unele cartiere din oraș pentru a curăța copacii de crengile uscate. Se va lucra în zona aliniamentelor din Calea Chișinăului, strada Arcu (nr. 24 – 26), strada Sf. Petru Movilă, strada Libertății (nr. 42, bl. 618), strada Canta (nr. 60A), strada Petru Șchiopu (nr. 7). De asemenea, se va lucra pe strada Pantelimon Halipa (nr. 6 și nr. 6A), strada Atelierului (nr. 1, nr. 3 și nr. 5), zona străzilor Achim Stoia – Costache Negri, aleea Galata (nr. 2), Piața Voievozilor, dar și scuarul Independenței și din zona Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, respectiv a Colegiului Național „Emil Racoviță”

Angajații Primăriei vor curăța arborii din tot orașul

Angajații municipalității vor face lucrări de eliminare a ramurilor uscate și lucrări de toaletare în verde în vederea formării și echilibrării arborilor. Practic, echipele Servicii Publice SA vor face lucrări ce prevăd îndepărtarea a maximum 25 la sută din coroana arborilor.

„Prin aceste acțiuni se încearcă și îndepărtarea vegetației care obturează vizibilitatea semnelor de circulație. Concret, ramurile uscate vor fi tăiate de la bază, iar cele verzi vor fi scurtate cu maximum 25 la sută din lungime. Tăieturile vor fi făcute oblic și vor fi sigilate cu vopsea ecologică pentru a preîntâmpina apariția dăunătorilor și uscarea arborilor. Toaletările se fac cu ajutorul platformelor cu braț ridicător, cu motofierăstraie și cu alpiniști utilitari, iar crengile rezultate vor fi transportate în depozitul Servicii Publice Iași SA cu autobasculante”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Adauga un comentariu