Coronavirus

Nou simptom de coronavirus! Specialiștii au descoperit un detaliu nou

Publicat: 05 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nou simptom de coronavirus Specialiștii au descoperit un detaliu nou
Vești bune din partea OMS: ”Putem gestiona virusul şi menţine active economia şi sistemul de educație„

Specialiștii din Spania au realizat studii potrivit cărora persoanele infectate cu noul coronavirus au încă un simptom, care a reușit să treacă neobservat.

Specialiștii din Spania au realizat recent un studiu, potrivit cărora persoanele infectate cu noul coronavirus prezintă un simptom care nu fusese observat până acum. Astfel, la o simplă analizăa tegumentului și mucoasei bucale a pacienților tratați pentru noul coronavirus, medicii au observat câteva detalii care i-au luat prin surprindere.

Potrivit specialiștilor de la Spitalul Universitar din Madrid, capitala Spaniei, aproape 30% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus, prezentau inflamații la nivelul mucoasei bucale, citează newsweek.com. Mai mult decât atât, intervalul vârstelor este cuprins între 40 și 69 de ani, iar 40 la sută dintre pacienții care manifestă acest nou simptom de coronavirus sunt femei.

Nou simptom de coronavirus!

Specialiștii în domeniul medical au relevat informații potrivit cărora durează aproximativ doisprezece zile de la infectarea cu noul coronavirus, până la apariția acestor inflamații bucale. Marea majoritate a pacienților care au fost de acord să participe la această analiză manifestau pete violet, roșii sau de culori închise (maro) în cavitatea bucală.

Medicul Michele Green, de la Spitalul Lenox Hill din New Yorkm, Statele Unite ale Americii a declarat că „Este foarte uzual la pacienții cu infecții virale precum varicela să fie afectate mucoasele și să apară o iritație.”

Mai mult decât atât, cele mai recente studii demonstrează că și grupa sanguină joacă un rol important în modul în care se manifestă infecția cu noul coronavirus. Specialiști din mai multe țări au conchis că persoanele cu grupa sanguină A sunt expuși unui risc mai mare, în ceea ce privește contractarea virusului și dezvoltarea simptomelor severe.

Potrivit CNN.com, persoanele care s-au născut cu grupa de sânge 0 nu doar că se infectează mult mai greu decât ceilalți, dar simptomele pe care le manifestă sunt și puțin mai ușoare. Totodată, există și oameni de știință care au mărturisit că grupa sanguină nu este deloc importantă, atunci când vine vorba despre severitatea/agravarea simptomelor.

Adauga un comentariu