Sport

Un arbitru din România a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 08 iul. 2020
ALT=
Cătălin Buși a fost depistat cu noul coronavirus

Un arbitru din România a fost depistat pozitiv în urma testărilor efectuate în ultimele zile. Anunțul a fost făcut astăzi de Federaţia Română de Fotbal.

Arbitrul depistat pozitiv a fost retras de la delegări, precizează FRF. De asemenea, colegii săi cu care a intrat în contact în ultimele zile au intrat în izolare, urmând să se testeze din nou.

Lotul pentru Liga 1 şi meciurile din play-off-ul Ligii a II-a cuprinde 70 de arbitri. Aceştia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie şi până în prezent. Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federaţia Română de Fotbal.

Un arbitru din România a fost depistat pozitiv: Al treilea arbitru infectat

FRF nu i-a precizat numele celui de-al treilea arbitru, însă primii doi testaţi pozitiv ar fi, potrivit presei, Robert Avram şi Iulian Călin. Surse din FRF susțin că ar fi vorba despre Cătălin Buși, din Râmnicu Vâlcea. Buși a fost rezerva lui Lucian Rusandu la meciul dintre Turris și FC Arges și rezerva lui Iulian Calin, arbitru care a fost deja depistat cu coronavirus, la meciul Academica Clinceni – Sepsi Sf. Gheorghe.

Buși este al treilea caz de infectare cu noul virus în rândul arbitrilor din România. Primul caz a fost Robert Avram, iar cel de-al doilea caz, Iulian Călin, cel care a arbitrat meciul Clinceni – Sepsi Gheorghe.

„Pentru a fi considerat contact, potrivit legislaţiei din România, trebuie să fi stat faţă în faţă la o distanţă mai mică de 2 metri pentru cel puţin 15 minute. Ceea ce nu se întâmplă în cazul interacţiunii dintre arbitri si jucători în cazul unui meci de fotbal.

Cred că ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, asa cum se întâmplă în cazul observatorilor LPF, şi nu din 14 in 14 zile aşa cum a stabilit comisia medicala a FRF. Cred că se impune ca FRF să urmeze modelul aplicat de observatorii LPF şi în cazul arbitrilor delegaţi la meciurile din Liga 1”, a precizat Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Cazuri de COVID-19 în fotbalul românesc

În fotbalul românesc s-au înregistrat şi alte cazuri pozitive la COVID-19, un magazioner al clubului Dinamo, medicul echipei FC Botoşani, căpitanul echipei FC Botoşani, Jonathan Rodriguez, cinci jucători şi un angajat de la Petrolul Ploieşti, doi fotbalişti de la Concordia Chiajna, Andrei Marc şi Ionuţ Biceanu.

Testele magazinerului echipei Dinamo şi cel al doctorului de la FC Botoşani au fost pozitiv, respectiv neconcludent, iar protocolul medical a obligat LPF să amâne meciurile Universitatea Craiova – FC Botoşani, respectiv Dinamo – Chindia. Pentru „câinii roșii” a fost amânată şi partida Hermannstadt – Dinamo.

După ce moldovenii au primit de la DSP anunţul oficial că nu a ieşit nimeni pozitv la a cincea testare, Liga a programat partidele echipei FC Botoşani.

În aceste condiții, e greu de crezut că suporterii ovr putea vedea prea curând meciuri din tribune. Prezenţa spectatorilor pe stadioanele de fotbal din România va fi permisă atunci când „cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere”, conform unui anunț făcut de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Adauga un comentariu