Actualitate

Noua măsură împotriva Covid-19 ce îi vizează pe copiii de peste 6 ani. Aceștia vor fi testați înainte de a intra în restaurante și la cinema

Publicat: 20 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noua măsură împotriva Covid-19 ce îi vizează pe copiii de peste 6 ani. Aceștia vor fi testați înainte de a intra în restaurante și la cinema
Autoritățile nu sunt sigure de cum va fi implementată această măsură de a testa copiii de peste 6 ani

Începând cu data de luni, 20 septembrie 2021, copiii de peste șase ani vor fi testați în momentul în care vor intra în restaurante și cinematografe în zonele unde rata de infectare este de peste 3 la mia de locuitori.

Autoritățile nu au stabilit încă procedura exactă în care se vor aplica aceste reguli, însă acestea sunt încă în discuție.

Copiii peste 6 ani testați la intrarea în restaurante și cinema

Astăzi, 20 septembrie 2021 a fost aprobată o nouă măsură ce va intra în vigoare doar pentru zonele în care rata de infectare trece de 3 la mia de locuitori. Aceasta face referire în special la copii, astfel încât aceștia nu mai au voie în restaurante și cinema fără a fi testați înainte.

Liderul unei asociații de părinți, Dumitru Bălan, spune că această măsură este absurdă. Mai mult decât atât, mai mulți părinți și au exprimat dezacordul cu privire la această decizie.

”Mi se pare total nepotrivită această abordare a testării copiilor, ținând cont că nu există nicio justificare medicală care să dovedească eficiența acestor testări. Mai mult decât atât, în urmă cu o zi, doamna doctor Doina Anca Pleșca, președintele Societății Române de Pediatrie, a specificat că, în general, copiii sunt mult mai puțin afectați de acest SARS-coV-2, pentru că generează forme ușoare de boală, care de multe ori seamănă cu o gripă”, a afirmat acesta

Dumitru Bălan consideră această decizie a fi o aberație științifică

Liderul asociației de părinți respective, nu este de acord cu testarea, atâta timp cât copilul este sănătos, astfel încât întreaga situație este o aberație științifică.

„Dacă ei se pot infecta cu tot felul de virusuri, de ce să-i testăm când acel test nu diagnostichează starea afecțiunii copilului? Copiii nu au simptome și atunci este o aberație științifică, o gravă eroare medicală să testezi un copil sănătos, care nu dezvoltă niciun simptom. (…) Pentru ce să-i testăm de COVID și să-i dăm ca fiind infectați de COVID?”, a declarat Dumitru Bălan

De asemenea, fondatorul unui lanț de restaurante, pe nume Radu Tănase a afirmat faptul că această decizie de testare a copiilor peste 6 ani încă nu este clară în ceea ce privește aplicarea ei.

”Încă nu este foarte clar cum vom proceda. Ceea ce știm este că vom downloada cu toții o aplicație pentru verificarea acelui cod QR, în condițiile în care cineva este vaccinat, dovedește că a trecut prin boală sau că și-a făcut un test PCR”, a declarat Radu Tănase la Antena 3.

În patru localități din Iași intră în vigoare certificatul digital

De astăzi, 20 septembrie 2021, în localitățile din Iași, conform hotărârârii emise de Guvernul României privind  restricțiile pentru persoanele nevaccinate împotriva virusului COVID-19 în cazul incidenței de 3 la mia de locuitori, ceritificatul digital intră în vigoare.

Guvernul a introdus obligativitatea de a prezenta certificatul digital COVID-19 în zonele unde se trece de 3 la mia de locuitori. Astfel că, patru dintre localitățile din județul Iași vor putea intra în localuri și la nunți doar pe baza certificatului verde. Dintre acestea, este vorba de orașul Hârlău (incidență de 3,22), comuna Vlădeni (3,14), comuna Răchiteni (3,04) și comuna Scobinți (3,03).

Certificatul digital intră în vigoare

Amintim faptul că certificatul verde va fi obligatoriu în restaurante, la nunți și la activități în spații închise începând de luni, 20 septembrie 2021. Utilizarea documentului a fost aprobată vineri de Guvern, iar hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial.

Adauga un comentariu