Local

Nouă suspecți de contrabandă, lăsați în libertate! Judecătorii au considerat că e de ajuns controlul judiciar pentru „Muhuhu” și „Marița”!

Publicat: 09 nov. 2019

Judecătorii ieșeni au respins arestarea preventivă formulată de DIICOT pe numele a nouă suspecți de contrabandă. Magistrații au decis, în schimb, plasarea lor sub control judiciar. În urma a 36 de percheziții, oamenii legii au confiscat peste jumătate de milion de țigări.

Decizie-șoc a magistraților ieșeni! Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT pe numele a nouă persoane suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.
În schimb, instanța a decis plasarea sub control judiciar a celor nouă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.
În urmă cu câteva zile, anchetatorii au efectuat percheziții în mai multe localități din județele Iași, Suceava și Botoșani. La scurt timp, oamenii legii au adus la audieri 18 persoane. Dintre acestea, procurorii au propus arestarea celor nouă: Ana Busuioc, Mihăiță Cobzariu, Corneliu Derscariu, Marian Grămadă, Vasile Ion, zis „Muhuhu”, Maria Loredana Pandele, Mariana Pandele, Marius Dumitru Rotari și Mihaela Udilă, zisă „Marița”.

Peste jumătate de milion de țigări

Anchetatorii au precizat că, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat privind achiziționarea din Republica Moldova și Ucraina a unor cantități importante de țigări provenind din contrabandă.
Membrii grupării ar fi depozitat și vândut țigările către diverși cumpărători, în principal în județul Iași.
Procurorii au mai susținut că, după primirea si depozitarea țigărilor de contrabandă, liderul grupului infracțional le distribuia către ceilalți membri.

„Acesta colecta banii rezultați din valorificarea țigărilor. De asemenea, liderul grupării indica prețul minim de distribuire a țigărilor către ceilalți membri. Aceștia din urmă, la rândul lor, adăugau propriile procente la prețul de vânzare către cumpărători”, au adăugat oamenii legii.

În urma celor 36 de percheziții, oamenii legii au ridicat 537.780 de țigări, 82.000 de lei și 3.700 de euro, bani susceptibili a fi obținuți din contrabanda cu țigări, precum și alte bunuri care ar fi fost folosite în activitatea infracțională (33 de telefoane mobile și 40 de cartele SIM).loading...

Adauga un comentariu