Local

Nouă tinere, jucării sexuale pentru câțiva indivizi din Iași! Procurorii au intrat pe fir! Suspecții, trimiși în judecată pentru trafic de minori! (Exclusiv)

Publicat: 11 ian. 2021
Procurorii DIICOT au trimis în judecată nouă indivizi din Iași, pentru exploatarea sexuală a unor tinere
O tânără exploatată sexual

Nouă indivizi vor fi nevoiți să dea ochii cu magistrații, după ce au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată pe Ionuț Răzvan Odobașa, Ionuț Balmuș, Sergiu Petronel Balmuș, Dănuț Valentin Moroșanu, Vasile Mihai Rusu, Iulian Florentin Sandu-Duca, Ionuț Buzuleac, Flavius Cristian Zabulică și Andrei Liviu Bîncă. Principala acuzație adusă în cazul acestora este cea de trafic de minori

Nouă tinere au ajuns jucării sexuale pentru câțiva indivizi din județul Iași! Anchetatorii au intrat, însă, pe fir! Acum, suspecții vor fi nevoiți să dea socoteală în instanță. Astfel, la finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași i-au trimis în judecată pe nouă indivizi. Ionuț Răzvan Odobașa, Ionuț Balmuș, Sergiu Petronel Balmuș, Dănuț Valentin Moroșanu, Vasile Mihai Rusu, Iulian Florentin Sandu-Duca, Ionuț Buzuleac, Flavius Cristian Zabulică și Andrei Liviu Bîncă sunt acuzați, în principal, de trafic de minori.

Cei nouă indivizi, acuzați de trafic de minori

Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. De remarcat este faptul că, în cadrul dosarului, nouă tinere sunt părți vătămate. Ionuț Răzvan Odobașa, Ionuț Balmuș, Sergiu Petronel Balmuș, Dănuț Valentin Moroșanu, Vasile Mihai Rusu, Iulian Florentin Sandu-Duca, Ionuț Buzuleac, Flavius Cristian Zabulică și Andrei Liviu Bîncă au intrat în vizorul procurorilor DIICOT Iași la mijlocul lunii august 2020.

De unde a izbucnit totul: doi frați din Iași, reținuți

În cursul anului trecut, doi frați adolescenți din comuna ieșeană Balș s-au crezut regizori de filme porno și au crezut că își pot bate joc de o copilă, pe care au violat-o. Ionuț Balmuș și Sergiu Petronel Balmuș sunt frați și fac parte dintr-o familie modestă. Părinții lor au fost plecați în străinătate, iar cei doi băieți au crescut pe la rude.
Conform anchetatorilor, ambii au abordat o minoră din vecini și ar fi obligat-o în repetate rânduri să întrețină raporturi sexuale. Mai mult decât atât, scenele au fost filmate.

Cei doi tineri în vârstă de 18 și 15 ani ar fi determinat-o pe victimă să nu spună nimic despre cele întâmplate. În plus, cei doi frați, Ionuț Balmuș și Sergiu Petronel Balmuș ar fi arătat filmulețele cu acea minoră. După ce povestea a ieșit la iveală, a fost deschisă o anchetă și autoritățile locale au intrat pe fir, asistentul social de la Primăria Balș a mers în ambele familii și a făcut o anchetă socială. De asemenea, cei doi frați s-au trezit cu polițiștii la ușă și au ajuns atunci în spatele gratiilor. Mai apoi, procurorii ieșeni au continuat ancheta și au ajuns și la ceilalți șapte suspecți, suspectați că au profitat de naivitatea unor copile. Oamenii legii au constatat că, în total, nouă tinere au fost luate drept jucării sexuale în acest caz.

Comentarii
Adauga un comentariu