Coronavirus

Noua tulpină de COVID-19 face prima victimă în Germania

Publicat: 25 dec. 2020
covid-19 Germania
Noua tulpină de COVID-19 depistată în Regatul Unit face prima victimă în Germania

Noua tulpină de COVID-19 depistată în Regatul Unit face prima victimă în Germania. Este vorba despre o femeie sosită cu avionul de la Londra, au anunţat autorităţile sanitare germane, notează Le Figaro.

„Acesta este primul caz cunoscut din Germania“, a declarat ministerul regional al sănătăţii din Baden-Württemberg într-un comunicat.

Femeia infectată din Germania a venit de la Londra

Persoana infectată a zburat de la Londra, de pe aeroportul Heathrow, cu destinaţia Frankfurt pe 20 decembrie pentru a-şi vizita rudele. La coborărea din avion, i s-a făcut un test, iar rezultatul a fost pozitiv, fiind nevoită să intre în carantină.

A doua zi, a început să dezvolte simptome şi un al doilea test a fost, de asemenea, pozitiv. ”Astăzi a fost detectată varianta virusului B.1.1.7,” a adăugat ministerul regional.

Germania a prelungit până la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Regatul Unit şi Africa de Sud, după apariţia unei noi tulpini a coronavirusului considerate de autorităţile britanice mai contagioase.

33 de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19 în Danemarca

Danemarca a identificat 33 de infectări cu noua tulpină de COID-19 care se răspândeşte rapid în unele zone din Marea Britanie, potrivit autorităţilor.

Institutul de stat pentru vaccinuri (SSI), autoritatea daneză pentru boli infecţioase, a afirmat într-un raport publicat miercuri că aceste cazuri au fost descoperite în urma unor teste pentru depistarea COVID-19 efectuate între 14 noiembrie şi 14 decembrie.

Danemarca a suspendat zborurile din Marea Britanie

Danemarca, ca numeroase alte ţări, a suspendat zborurile din Marea Britanie, unde noua tulpină a virusului, despre care se crede că se transmite mai repede decât cele care circulă deja, s-a răspândit rapid în sudul Angliei, inclusiv la Londra.

Informaţiile preliminare nu au sugerat că cele 33 de persoane care au contactat această tulpină au avut vreo legătură cu Anglia sau au călătorit în alte ţări, a precizat SSI.

O nouă tulpină de COVID-19, depistată în Nigeria

O nouă tulpină de COVID-19 a apărut în Nigeria, a anunţat joi, 24 decembrie, directorul autorităţii pentru controlul bolilor din Africa, informează Reuters.

Este a treia tulpină de coronavirus raportată în lume, după ce şi Marea Britanie, şi Africa de Sud au anunţat noi mutaţii ale virsului SARS-CoV-2, ambele părând să fie mult mai contagioase şi să ducă, deci, la restricţii suplimentare de călătorie şi la perturbarea pieţelor financiare, scrie Hotnews.

O nouă tulpină de COVID-19, diferită de cele din Marea Britanie şi Africa de Sud

„Este o filiaţie separată faţă de cele din Marea Britanie şi Africa de Sud.Cea pe care am descoperit-o în Nigeria, din puţinele date pe care le avem până în prezent, prezintă mutaţia 501”, a declarat John Nkengasong, director al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Africa, în cadrul unei conferinţe de presă online de la Addis Abeba.

Nkengasong se referă la mutaţia denumită 501.V2, identificată în Africa de Sud şi anunţată de autorităţile sanitare de acolo pe 18 decembrie.

Mai multe probe vor fi studiate în viitorul apropiat.  CDC Africa nu a comentat încă afirmaţiile lui Nkengasong.

Nigeria, ţară cu peste 200 de milioane de locuitori, a înregistrat mai puţine cazuri de coronavirus faţă de alte state de pe continent, asta deşi e cea mai populată ţară de pe continentul african. În Nigeria, numărul zilnic de infectări a trecut 1.000 pentru prima dată abia în această lună. Miercuri, numărul total al cazurilor a depăşit 80.000.

Adauga un comentariu