National

Noua tulpină DELTA ar putea prelua controlul în Europa până la finalul lunii august

Publicat: 28 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noua tulpină DELTA ar putea prelua controlul în Europa până la finalul lunii august
Tulpina DELTA este noul pericol de care lumea ar trebui să se ferească

Noua varianta DELTA a coronavirusului a fost identificată pentru prima dată în India, în prezent se extinde în Europa. Deși numărul de cazuri noi de infectare este în scădere pe continent, proporția din cazurile noi generată de varianta Delta este în creștere, relatează Politico.

În Regatul Unit al Marii Britanii se înregistrează cea mai gravă situaţie unde tulpina DELTA deja este prezenta de mai multe săptămâni, eliminând variantă care domina în trecut. Conform datelor autorităților britanice, între 7 și 21 iunie, varianta Delta era responsabilă pentru 95% dintre cazurile pozitive eșantionate în Regatul Unit

Din cei 514 de oameni care s-au infectat cu noua tulpină de Covid-19, în spitalele din Anglia au ajuns înainte de 21 iunie, 304 de persoane care nu erau vaccinate. Numărul deceselor zilnice a rămas, însă, scăzut, în ciuda creșterii numărului de cazuri.

Tulpina DELTA în Rusia şi Portugalia

Până la începutul lunii augost specialiştii au spus că noua varianta DELTA urmează să reprezinte 70% din noile cazuri din Europa, iar până la finalul lunii acest procent ar creşte până la 90%. În acest moment, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană încă este dominat de varianta Alfa, dar datele Institutului Robert Koch din Germania arată că proporția cazurilor cu varianta Delta s-a dublat în doar o săptămână.

O altă problemă care s-a raportat este faptul că majoritatea ţărilor nu fac secventierea genetică a numărului de noi infectări, iar numărul real de cazuri s-ar putea fi mult mai mare. Deși legiuitorii și experții sunt încă optimiști că varianta Delta nu va strica planurile de relaxare și vacanță ale europenilor, ECDC a lansat o avertizare – ridicarea măsurilor restrictive în Europa ar putea duce la o „creștere rapidă și semnificativă a numărului de cazuri noi în toate grupurile de vârstă, cu un risc asociat de spitalizare și moarte mai ridicat”.

Persoanele care s-au imunizat cu serul Johnson & Johnson au sanse să facă și rapelul

Veşti pentru persoanele care s-au imunizat împotriva Covid-19 cu serul Johnson & Johnson, aceştia ar putea fi nevoiţi să mai facă un vaccin. Rapelul poate fi făcut cu unul dintre vaccinurile de baza de ARN mesager Pfizer / BioNTech sau Moderna, pe măsură ce varianta Delta, mai contagioasă, devine dominantă.

Unii dintre specialişti au mărturisit că ei deja şi-au făcut un astfel de rapel, chiar şi fără date publicate cu privinţa la siguranţa şi efecienta combinării celor două seruri de vaccina diferite sau fără susținerea autorităților de reglementare a sănătății din SUA. În Canada şi în unele ţări din Europa deja le este permis oamenilor să se vaccineze astfel.

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre tulpina DELTA

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat vineri, că din 142.000 de persoane cu vârste între 12 și 19 ani, au fost raportate două cazuri de miocardită la adolescenți în vârstă de 17 ani. Col. dr. Valeriu Gheorghiță a spus că în prezent există semnalul miocarditei, o inflamație a mușchiului cardiac la copii.

„Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 – 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăviri și aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, când copiii merg la școală în colectivitate. Se previn peste 200 de internări”, a spus Gheorghiță.

 

Adauga un comentariu