Actualitate

Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu Johnson & Johnson ar avea nevoie de un rapel cu Pfizer sau Moderna – STUDIU

Publicat: 28 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu Johnson  Johnson ar avea nevoie de un rapel cu Pfizer sau Moderna - STUDIU
Cei care au făcut vaccinul Johnson & Johnson ar putea face rapel cu Moderna sau Pfizer

Un studiu recent făcut în SUA arată daptul că persoanele care s-au vaccinat cu vaccinul Johnson & Johnson ar mai avea nevoie de un rapel după vaccin. Rapelul ar putea fi făcut cu unul dintre vaccinurile Moderna sau Pfizer. Acest lucru este cauzat, potrivit experţilor în boli infecţioase din SUA, de noua variantă de COVID-19, Delta.

În pofida faptului că nu există un studiu real referitor la modul în care influenţează combinarea a mai multor vaccinuri, mai mulţi experţi susţin că ei deja au făcut un rapel cu Moderna sau Pfizer.

Cei care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson ar putea să facă o a doua doză cu Pfizer sau Moderna

Într-un mic studiu publicat în SUA, mai mulţi experţi în boli infecţioase susţine că din cauza apariţiei şi răspândirii virusului Delta, oamenii care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson ar trebuie să facă rapel cu Pfizer sau Moderna.

Decizia ar putea fi luată din cauza îngrijorărilor referitoare la varianta Delta de COVID-19 care a început să devină majoritară în mai multe ţări, inclusiv în Australia care a intrat deja în carantină în capitala Sydney.

Cercetările spun că Johnson & Johnson nu ar fi la fel de eficient în fața variantei Delta de COVID-19. Totuşi, niciun studiu nu arată substanţial cât de protector este vaccinul Johnson & Johnson împotriva acestei variante.

Andy Slavitt, fost consilier senior pentru pandemie al preşedintelui american Joe Biden, a menţionat această ideea pe podcastul său.

”Nu există nicio îndoială că persoanele care primesc vaccinul J&J sunt mai puţin protejate împotriva bolii” decât cei care primesc două doze din celelalte vaccinuri, a spus dr. Michael Lin, profesor la Stanford.

Varianta Delta de COVID-19 devine un motiv de îngrijorare la nivel mondial

Altfel spus, varianta Delta de COVID-19 a început să devină un motiv de îngrijorare la nivel mondial după ce tulpina este mai contagioasă şi mai periculoasă decât precedentele variante. În Israel, de exemplu, țară care anunțase faptul că s-a creat o imunizare de turmă după ce o bună parte din populaţie s-a vaccinat, a revenit la obligativitatea purtăriii măştii de protecţie în spaţiile publice închise.

În altă ordine de idei, Australia se confruntă cu o creștere a infectărilor cu varianta Delta a virusului. O parte din capitala Sydney a intrat în lockdown total, iar unele curse interne sunt anulate.

Variantele Delta şi Kappa ale virusului care produc COVID-19 se răspândesc în Italia. Aproape 17% din cazuri sunt cu aceste tulpini, anunță autoritățile italiene. Cazurile de infectare cu variantele de coronavirus Delta şi „ruda” sa Kappa au crescut în Italia în ultima lună, reprezentând aproape 17% din totalul cazurilor de COVID-19, a anunţat, vineri, ISS (Institutul naţional de sănătate din Italia).

Adauga un comentariu