Sfatul medicului

Medic italian: Noul coronavirus isi pierde din putere, este mai putin letal

Publicat: 03 iun. 2020
sars-cov-2-coronavirus-microscop
Coronavirus în Europa de Est și Europa de Vest

Noul coronavirus isi pierde din putere. Directorul de terapie intensiva de la Spitalul San Raffaele din Milano, Alberto Zangrillo, sustine ca noul coronavirus si-a pierdut din putere.

Clinic, noul coronavirus nu mai exista

„Cu aproximativ o luna in urma, am simtit ca epidemiologii se tem de un nou val la sfarsitul lunii-inceputul lunii iunie. in realitate, virusul din punct de vedere clinic nu mai exista. Este ceea ce spune Universitatea Vita si San Raffaele, dar si un studiu al directorului Institutului de Virologie Clementi”, spune profesorul Silvestri de la Universitatea Emory din Atlanta.

Potrivit medicului San Raffaele, „probele efectuate in ultimele 10 zile prezinta o incarcatura virala din punct de vedere cantitativ infinit mai mica in comparatie cu cele efectuate la pacienti in urma cu o luna / doua luni.

Noul coronavirus isi pierde din putere

Zangrillo a spus ca unii experti sunt prea alarmisti cu privire la perspectiva unui al doilea val de infectii, iar politicienii trebuie sa tina seama de noua realitate. „Trebuie sa revenim la a fi o tara normala. Cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru terorizarea tarii”, a spus el.

Un al doilea medic din nordul Italiei a declarat agentiei nationale de stiri ANSA ca, de asemenea, crede ca noul coronavirus isi pierde din forta.„Puterea pe care virusul a avut-o acum doua luni nu este aceeasi pe care o are astazi”, a declarat Matteo Bassetti, seful clinicii de boli infectioase din spitalul San Martino din Genova.

Adauga un comentariu