Eveniment-Social

Noul director al CSUD din cadrul TUIASI a relatat despre internaționalizarea studiilor doctorale, situația doctoranzilor în această perioadă, doctoratul european, dar și despre anumite proiecte de promovare, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 18 nov. 2020
prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, noul director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universităţii Tehnice (TUIASI) a venit în Studioul BZI LIVE

Miercuri, 18 noiembrie 2020, la ora 15.00, în Studioul BZI LIVE a avut loc o ediţie despre unui dintre cele mai de interes şi atractivie subiecte din mediul universitar din România, într-un dialog alături de prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, noul director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universităţii Tehnice (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Internaţionalizarea studiilor doctorale în TUIASI: doctorat european

Astfel, producţia media ce a avut-o în prim-plan pe prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, noul director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat s-a axat pe: internaţionalizarea studiilor doctorale în TUIASI: doctorat european, apartenenţa la organisme internaţionale, proiecte de promovare, situaţia doctoranzilor în acesta perioada de criza sanitară. De asemenea, despre proiecte de training pentru doctoranzi – înfiinţarea în premieră de sesiuni de training online pentru doctoranzi, „Zilele TUIASI” – Anul acesta este prima participare a CSUD la eveniment sau Conferinţa Şcolii Doctorale – prima ediţie a fost în 2017, anul acesta fiind amânăm se va mai dialoga alături de universitarul ieşean.

Pe de altă parte, având în vedere că provine din zona Ştiinţe şi Ingineriei Materialelor, a fost implicată în valoroase proiecte naţionale de cercetare şi ştiinţifice, la nivel naţional şi internaţional, şi din acest plan au fost punctate aspecte alături de prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, noul director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat de la Universitatea Tehnică din Iaşi.

Pe 13 octombrie 2020 a fost stabilită noua conducere a structurilor care gestionează studiile doctorale la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Aici, prof. univ. dr. habil.ing. Alina Minea a câștigat concursul pentru a deveni noul director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD), în timp ce, în urma alegerilor, prof. univ. dr. ing. Mariana Gavrilescu este noul director al Școlii doctorale a universității (CSD).

Aceasta a explicat că noua poziție reprezintă o provocare personală în care vrea să își exploateze toate experiențele și cunoștințele profesionale acumulate până în prezent. Aceasta consideră că studiile doctorale trebuie să fie forța progresului oricărei universități, doctoranzii și conducătorii de doctorat trebuie să fie încurajați spre performanță.

„Trebuie să avem la bază concepte de interdisciplinaritate și convergență. Principalul obiectiv, pe care îl voi avea în anii care urmează..”, crede profesorul Minea

„Trebuie să avem la bază concepte de interdisciplinaritate și convergență. Principalul obiectiv, pe care îl voi avea în anii care urmează, este adaptarea studiilor doctorale la noua situație apărută la nivel global prin crearea unui nou «normal». Una din primele priorităţi este introducerea Doctoratului European în TUIASI şi afilierea universităţii la organismele europene pentru studii doctorale, precum şi intensificarea colaborării cu alte Şcoli Doctorale din Europa”, a declarat prof. univ. dr. habil. ing. Alina Minea.

Aceasta a mai precizat că o altă prioritate în acest moment este înființarea de sesiuni de training online pentru studenții doctoranzi, dar și intensificarea cooperării între domeniile de doctorat ale TUIASI pentru a crește vizibilitatea științifică a studenților doctoranzi.

Adauga un comentariu