Prof. Rodica Leontieș, actualul inspector școlar general, nu intenționează să schimbe echipa de la ISJ Iași. De asemenea, aceasta a precizat că nu dorește să facă schimbări în învățământul ieșean, ci doar să continue proiectele începute de fostul inspector școlar general, Luciana Antoci, actualul prefect
Rodica Leontieș: „Preluarea mandatului în timpul anului școlar presupune o continuitate a proiectelor”
Rodica Leontieș nu dorește să facă nicio schimbare în ceea ce privește domeniul învățământului. Aceasta se va axa doar pe proiectele care au fost începute, pe infrastructura școlară, dotarea laboratoarelor și implementarea programului „Campion Mate”.
„În primul rând, cred că preluarea mandatului meu în timpul anului școlar presupune o continuitate a proiectelor deja aflate în derulare și voi susține toate inițiativele care contribuie la dezvoltarea unui învățământ de calitate modern și inclusiv. Nu vorbim de schimbare, am spus că voi continua, deci clar că mă voi axa pe o continuare și finalizare a proiectelor, în investiția infrastructurii școlare ce este esențială pentru un act educațional de calitate; voi continua proiectele din cadrul PNRR, dotarea laboratoarelor și implementarea programului «Campion Mate». Acest program asigură accesul elevilor la resurse educaționale moderne și metode inovatoare de învățare. În același timp, noi avem și un alt proiect PNRAS, care se derulează la nivelul județului Iași în 98 de unități școlare. Prin acest proiect elevii care provin din medii vulnerabile beneficiază de activități remediale, de activități extrașcolare. Atât elevii, cât și părinții beneficiază de o consiliere și, bineînțeles, în funcție de particularitățile fiecărei școli, se derulează diverse activități care sunt benefice atât pentru copii, cât și pentru părinții din localitatea respectivă. Ne mai pregătim și de organizarea olimpiadelor naționale. În Iași au loc 3 olimpiade naționale, olimpiada de Chimie, olimpiada de Muzică instrumentală și olimpiada de Arta actorului. Aceste olimpiade vor fi organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, clar, cu implicarea inspectorilor de specialitate și a echipei Inspectoratului. În această perioadă, sunt în derulare olimpiadele județene și am vorbit despre copiii care provin din medii vulnerabile, deci aici vorbesc de copiii care sunt capabili de performanță. Elevi care, de-a lungul timpului, cel puțin în județul Iași, au avut foarte multe nominalizări pentru olimpiadele naționale”, a declarat prof. Rodica Leontieș, inspector școlar general.
Noul inspector școlar general este de acord cu modificările propuse de ministrul Educației
Prof. Rodica Leontieș a ținut să precizeze că schimbarea planurilor-cadru este esențială după o perioadă atât de lungă de timp, fiind astfel de acord cu propunerile ministrului Educației, Daniel David. Totodată, a discutat și despre examenul de titularizare și noua platformă pe care Institutul Școlar Județean Iași o deține.
„Deja, noi am avut la nivelul județului acea întâlnire, acea dezbatere (ministrul Daniel David – n.r.) legată de situațiile cu planurile-cadru. Fiecare coleg de specialitate și-a prezentat eventualele doleanțe, modificări. Așteptăm să apară și în formă finală. Noi funcționăm după niște planuri cadru din 2007, deci era nevoie de o modificare a planurilor și, implicit, o să fie și a programelor școlare. Totodată, în ce privește și situația cu examenul de titularizare, nu este nimic modificat. Ce pot să spun eu la acest moment este că noi, la nivelul județului Iași, avem achiziționată o platformă și este în premieră. Nu știu dacă mai este un alt județ care a achiziționat aceeași platformă ca și noi, poate Tulcea, din câte m-am informat eu. Această platformă oferă posibilitatea ca atât profesorul titular, cât și candidatul care se înscrie la examenul de titularizare să se poată înscrie pe această platformă, ceea ce cred că este un lucru extraordinar. Așa eliminăm acele centre de înscriere, unde erau colegii noștri implicați și candidații veneau de la o distanță destul de mare. Iar în ce mai privește examenul de titularizare, acesta va avea loc pe data de 15 iulie, proba scrisă. Ca de obicei, la nivelul județului noi am avut un număr destul de mare de candidați înscriși și un număr suficient de posturi, atât complete, cât și fracțiuni de normă. Noi avem în proporție de 99% profesori calificați, iar cei care sunt necalificați nu sunt cei cu studii medii, ci sunt candidați care au studii superioare. În schimb, încadrarea lor la clasă nu este în concordanță cu studiile pe care le-au finalizat”, a adăugat prof. Rodica Leontieș, inspector școlar general.
Prof. Rodica Leontieș este convinsă că rezultatele de la simulările Evaluării Naționale vor fi foarte bune
În vederea simulărilor pentru Evaluarea Națională care vor avea loc în perioada 15-17 martie, noul inspector școlar general declară că vor fi rezultate mult mai bune, pentru că s-au luat măsuri după prima etapă, cea din luna decembrie, unde rezultatele nu au fost tocmai cele dorite.
„Având în vedere că săptămâna viitoare sunt simulările la Evaluarea Națională, noi, la nivelul Inspectoratului, am organizat și o simulare, atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat. După rezultatele de la aceste simulări, noi am organizat și am avut, clar, activități remediale în unitățile școlare, unde rezultatele au fost mai slabe la o primă evaluare, în speranța că aceste activități au fost și sunt în momentul de față eficiente. Și copiii au fost conștienți că, fără muncă, nu poți obține rezultate bune. Eu sunt convinsă că rezultatele la această simulare, cel puțin la nivelul județului Iași, vor fi mai bune”, a spus prof. Rodica Leontieș, inspector școlar general.
Așadar, prof. Rodica Leontieș, noul inspector școlar general, pe durata mandatului său, nu vrea să schimbe echipa de la ISJ. Aceasta se va ocupa doar de continuitatea proiectelor deja aflate în derulare.
Pai de ce sa faca ea schimbari si sa-si bata capul ori sa-si ridice colegii in cap???? Este mai comod sa mergi din inertie, iar cadourile tot din inertie vin!!!!!!!!