Sfatul medicului

Noul tratament de succes pentru pacienții cu COVID-19 testat la Timișoara

Publicat: 12 mai 2020

Schema de tratament cu anticoagulante introdusă într-o formă incipientă a infectării cu noul coronavirus a dat rezultate la Timişoara. Potrivit şefului secţiei de Boli Infecţioase a spitalului, doctorul Virgil Musta, de trei săptămâni, de când aplică acest tratament, numărul celor care au avut nevoie de intubare a scăzut.

„În urmă cu aproximativ o lună, văzând studiile clinice și rezultatele acestora, pe lângă faptul că la necropsie la o serie de pacienți s-a observat o coagulare la nivelul vaselor mici, atât la nivelul plămânilor cât și pe alte organe, am hotărât să introducem preventiv tratament anticoagulant la pacienții confirmați, pe anumite criterii clinico-biologice. Ne așteptam să avem un rezultat favorabil, în sensul că pacienții nu au mai necesitat terapie intesivă pe aparate de ventilație mecanică”, a spus la Digi24 Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Noul tratament de succes pentru pacienții cu COVID-19 testat la Timișoara

„Important este ca această terapie să fie administrată precoce, pentru că este una dintre complicațiile care intervin în formele de evoluție severă a pacienților cu infecții cu COVID”, a adăugat el.

Musta a spus că sunt și alte spitale din țară care folosesc acest tratament. „Urmează să fie un ghid la nivel național care să cuprindă acest tratament – și este foarte bine făcut de către Comisia de Cardiologie și Hematologie. Sunt convins că nu numai eu am introdus acest tratament, dar probabil eu am prezentat aceste rezultate”, a mai spus medicul.

Musta a precizat că anticoagulantele se administrează alăuri de alte tratamente pentru pacienții cu COVID, în funcție de starea fiecăui pacient.

Adauga un comentariu