Sport

Novak Djokovic a scăpat de COVID-19! A avut rezultat negativ la ultimul test

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Novak Djokovic a scăpat de COVID-19 A avut rezultat negativ la ultimul test
Novak Djokovic a scăpat de COVID-19! A avut rezultat negativ la ultimul test

Novak Djokovic a scăpat de COVID-19! Tenismenul sârb şi soţia sa Jelena au avut rezultate negative la ultimul test pentru Covid-19. Cei doi au efectuat la zece zile după ce s-a stabilit că sunt infectaţi cu noul coronavirus. Djokovic și soția sa s-au infectat după ce tenismenul a participat la Adria Tour, un turneu caritabil organizat chiar de către actualul număr unu mondial din tenisul profesionist, a anunţat astăzi echipa sa, citată de agenţia DPA.

„Testul PCR făcut la Belgrad de Novak Djokovic şi soţia sa Jelena a avut un rezultat negativ. Ei nu au prezentat niciun moment simptome şi au stat zece zile în izolare”, a precizat echipa jucătorului sârb.

Novak Djokovic a scăpat de COVID-19: S-a infectat la un turneu demonstrativ

Novak Djokovic, în vârstă de 33 de ani, locul 1 ATP a fost depistat pozitiv cu coronavirus după turneul demonstrativ „Adria Tour”, un circuit care cuprindea turnee de tenis în Serbia, Croaţia şi Bosnia. Acesta a fost anulat după apariţia mai multor teste pozitive cu prilejul turneului de la Zadar (Croaţia).

Sârbul a organizat în Serbia, la Belgrad, și în Croația, la Zadar, un turneu demonstrativ, iar tot mai mulți participanții au fost testați pozitiv cu Covid-19. Djokovic este al patrulea jucător de la Adria Tour care are SARS-COV-2, după Grigor Dimitrov, Borna Coric și Viktor Troicki.

Nole a plecat duminică, 21 iunie 2020, în Serbia pentru a se testa pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. La fel ca al soției sale, Jelena. Acesta fiind asimptomatică.

„Când am ajuns în Belgrad am fost să ne testăm! Rezultatul meu e pozitiv! La fel și al soției. Rezultatele copiilor sunt negative. Tot ce am făcut în ultima lună a fost din inimă și cu intenții sincere. Turneul nostru a vrut să unească lumea și să trimită un mesaj de solidaritate și compasiune în regiune.

Mai mulți tenismeni s-au infectat

Adria Tour a fost un turneu pornit după o idee a lui Novak Djokovic. A debutat la Belgrad, a continuat la Zadar și urma să mai aibă loc la Banja Luka (3-4 iulie) și să se încheie pe 5 iulie, tot în capitala Serbiei.

Timp de mai multe săptămâni, în weekend-uri, tenisul trebuia să revină pe zgura europeană în orașe din fosta Iugoslavie. Un circuit pornit la ideea lui Novak Djokovic și la care participă nume importante ale tenisului actual: Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, între alții. Evenimentul a fost lansat pe 12 iunie, la Belgrad, cu o partidă demonstrativă de dublu mixt, în tribune aflându-se în jur de 2.000 de spectatori. Mulți dintre ei fără măști de protecție și așezați în grupuri.Petrecere nebună cu Djokovic, Thiem, Zverev și Dimitrov

Luni, Novak Djokovic, Dominic Thiem, Alexander Zverev și Grigor Dimitrov au dansat până în zori într-un club din Belgrad, capitala Serbiei. Cei patru au cântat, au dansat la bustul gol și s-au distrat pe cinste, igorând orice măsură de siguranță.

Printre cei testaţi pozitiv cu ocazia acestei competiţii s-au numărat tenismenii Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki şi Borna Coric, antrenorul lui Dimitrov şi antrenorul lui Djokovic, Goran Ivanisevic, precum şi soţia campionului sârb.

Novak Djokovic a fost puternic criticat pentru organizarea acestui eveniment, în cursul căruia nu au fost respectate protocoalele sanitare, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor turnee care au avut loc în alte colţuri ale lumii, în această perioadă în care circuitele ATP şi WTA sunt oprite din cauza pandemiei.

Adauga un comentariu