Sport

Novak Djokovic riscă expulzarea din Melbourne după ce a mințit. De ce infracțiuni este suspectat sportivul sârb

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Novak Djokovic riscă expulzarea din Melbourne după ce a mințit. De ce infracțiuni este suspectat sportivul sârb
Novak Djokovic este acuzat că a mințit în Spania

Chiar dacă a câștigat în instanță apelul împotriva deciziei de anulare a vizei, Novak Djokovic riscă în continuare să fie expulzat de la Melbourne. Ministerul pentru Imigrări din Australia a transmis că are toate prerogativele pentru a-i anula din nou viza de călătorie a lui Novak Djokovic. O decizie în acest sens este așteptată în cursul zilei de azi, 11 ianuarie.

Un avocat specializat în imigrări a anunțat că viza lui Novak Djokovic va fi anulată de către Guvernul Australiei, în ciuda deciziei instanței federale. Presa din Australia vine cu informații de ultimă oră în privința lui „Nole”.  Astfel, Djokovic este suspectat că ar fi mințit în formularul completat la intrarea în Australia.

Novak Djokovic riscă să fie expulzat din Melbourne

Liderul mondial a afirmat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne. Acest lucru s-a dovedit a fi fals: campiontul en-titre de la Australian Open, unde deține 9 titluri, un record all-time, s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care a fost testat pozitiv la coronavirus (n.r. 16 decembrie). Mai mult decât atât, Djokovic a petrecut Crăciunul în țara natală, după care ar fi zburat în Spania. Sportivul nu a menționat acest aspect în declarația completată în Austria.

„E o serioasă ofensă. Oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni”, se arată în regulile de intrare în Australia.

Rămâne de văzut cum se va încheia „telenovela” participării lui Novak Djokovic la Australian Open, iar publicația care a scris despre falsul în declarația lui „Nole”, susține că Guvernul federal studiază speța și urmează să ia o decizie cel în cursul zilei de miercuri.

Familia lui Novak Djokovic a întrerupt conferința de presă

La scurt timp după ce instanța i-a oferit permisiunea de a participa la Grand Slam-ul de la Melbourne, familia lui Novak Djokovic, care a avut o reacție tranșantă în legătură cu carantinarea sportivului a susținut o conferință de presă la Belgrad. Conferința de presă la care au luat parte Srdjan, tatăl lui Novak, Dijana, mama campionului, Djordje, fratele său, și unchiul Goran a ținut 40 de minute. Evenimentul public a fost finalizat după ce au refuzat să răspundă la o întrebare.

Respectiva întrebare avea legătură cu un presupus test pozitiv al lui Novak Djokovic din 16 decembrie, datorită căruia, până la urmă, sportivul a și putut să intre în Australia. Pe 17 decembrie, sportivul a participat la un eveniment în care a luat contact cu zeci de tineri jucători de tenis din Serbia. Când au auzit întrebarea, membri familiei Djokovik au refuzat să răspundă și au anunțat că încheie conferința de presă, anunță BBC.

Declarațiile lui Djokovic după decizia instanței de la Melbourne

După ce instanța de la Melbourne și-a retras decizia de anulare a vizei lui de intrare în Australia, Novak Djokovic a oferit o primă reacţie după ce după ce instanţa din Melbourne a întors decizia de anulare a vizei lui de intrare în Australia. Printre altele, sportivul sârb a declarat că s-a antrenat și speră să participe la Australian Open.

„Sunt mulţumit şi recunoscător că judecătorul a întors anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân şi să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta.

Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem în faţa fanilor minunaţi. Deocamdată nu pot spune mai multe, dar vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați susținut în aceste momente și m-ați încurajat să rămân puternic”, a precizat tenismenul sârb, într-o postare pe Twitter.

Cine este Novak Djokovic

Novak Djokovic este campionul en titre de la Australian Open și deține un număr record de titluri la Melbourne – nouă.
La Australian Open 2022, Novak Djokovic ar avea șanse să câștige trofeul de Grand Slam cu numărul 21 din carieră, înregistrând astfel un record absolut.
Evenimentul Australian Open 2022 va avea loc în perioada 17-30 ianuarie. Organizatorii competiției au anunțat că toţi jucătorii care vor să participe trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva COVID-19.
Confrom unei postări de pe rețelele de socializare, Novak Djokovic ar fi participat o ceremonie dedicată tinerilor sportivi sârbi, fără să poarte mască. Avocații australieni ai campionului afirmă că a fost testat pozitiv la Covid-19 pe data de 16 decembrie.

Într-un comunicat difuzat pe 17 decembrie transmis pe Facebook, Federaţia de tenis din Belgrad a anunţat că „cel mai bun jucător de tenis al planetei” şi „deţinător a 20 de titluri de Grand Slam” a înmânat chiar în acea zi cupe şi diplome tinerilor jucătorilor.
Postarea conține o serie de fotografii în care Djokovic apare alături de responsabili ai federaţiei şi 20 de adolescenţi, toţi fără mască.

Cariera sportivului sârb nu este presărată numai de reușite: în 2020, acesta a fost descalificat de la US Open.

Adauga un comentariu