Local

Nu a crezut că mai scapă cu viață! O femeie din Iași a fost legată de pat și violată cu un cuțit la gât! Cum a scăpat în ultimul moment pare desprins din filme!

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu a crezut că mai scapă cu viață O femeie din Iași a fost legată de pat și violată cu un cuțit la gât Cum a scăpat în ultimul moment pare desprins din filme
O femeie agresată, plângând

Clipe de teroare pentru o femeie din Iași! Aceasta a fost legată de un pat, violată cu sălbăticie, după care a fost la un fir de păr de a-și pierde viața. Propriul ei iubit a fost cel care a agresat-o și care, la final, a vrut să o tranșeze cu un cuțit de bucătărie.
Victima a avut noroc că un amic a auzit țipetele și a reușit să o salveze din ghearele morții. Asta, cu riscul de a-și pierde și el viața!

Vasile Chihăiță, condamnat după un incident groaznic

Judecătorii din cadrul Tribunalului din Santa Maria Capua Vetere l-au condamnat pe Vasile Chihăiță (47 de ani) la 14 ani de pușcărie, sub acuzațiile de violență sexuală, două infracțiuni de tentativă de omor, tentativă de violență sexuală și sechestru de persoană.
Ulterior, Curtea de Apel Napoli a redus pedeapsa individului la 9 ani de temniță, printr-o sentință irevocabilă (definitivă).

Ce au spus procurorii despre ieșeanul acuzat că a încercat să-și omoare iubita

Anchetatorii italieni au menționat că Vasile Chihăiță, din orașul Hârlău, județul Iași, a avut o criză de gelozie înainte de a-și agresa iubita.

„Pe 24 martie 2008, în casa din localitatea Villa Literno, pe care condamnatul o ocupa cu titlu de chiriaș, a avut loc un conflict între acesta și victima Maria U., concubina sa. Victima începuse să lucreze ca îngrijitoare (badantă) la o familie din municipiul Cancello ed Arnone. În dimineața zilei de 24 martie 2008, aceasta a venit la imobilul în care locuia împreună cu condamnatul, cu scopul de a-și lua bunurile personale. Ea voia să se mute la familia pentru care lucra”, au menționat anchetatorii.

Conform acestora, victima a venit la imobilul respectiv cu un prieten de familie.

„La vederea acestuia, condamnatul a început să se manifeste agresiv, a închis-o pe victimă în dormitor, i-a rupt hainele pe care le purta, a legat-o de pat și a întreținut relații sexuale, în ciuda refuzului femeii. În jurul orei 14:00, un alt prieten care trecea prin zonă (martorul C.T.) a auzit strigătele femeii care veneau din locuință și, în momentul în care a intrat, l-a văzut pe condamnat care încerca să lovească victima cu un cuțit, cu scopul de a o ucide. Martorul a intervenit imediat în apărarea victimei și a blocat cu mâinile lovitura pe care condamnatul urma să i-o aplice victimei, fiind tăiat în aceste împrejurări la o mână.

Cearta dintre condamnat și victimă a continuat, țipetele alertând-o pe proprietara apartamentului, care locuia în apropiere și care a intervenit pentru a-i liniști. Condamnatul a încuiat din nou victima în dormitor și a încercat să întrețină raporturi sexuale prin constrângere și, pentru că victima s-a opus, a lăsat-o în dormitor și a luat cheia cu el. După ce a consumat băuturi alcoolice, condamnatul a revenit în încăperea în care se afla victima și a lovit-o cu pumnii și picioarele peste tot corpul, încercând și să o stranguleze. La un moment dat, condamnatul a mers la baie, iar victima a reușit să iasă în stradă și a cerut ajutor”, au adăugat oamenii legii.

Victima a ajuns la spital după ce a scăpat din mâinile agresorului

Victima a primit îngrijiri medicale la Spitalul Moscati, din Aversa, fiind constatate următoarele leziuni: hematoame la nivelul feței, cu deviație a profilului nazal, excoriație la genunchiul stâng, excoriații pe gât și o fractură deplasată a oaselor nazale. Ulterior, pe fir au intrat carabinierii, care au ajuns la Vasile Chihăiță, l-au săltat și l-au dus la audieri. Mai apoi, ieșeanul a fost trimis în judecată și condamnat.

Ieșeanul, transferat în România pentru a-și executa restul de pedeapsă din cele 3.285 de zile de pușcărie

La finele săptămânii trecute, procurorii ieșeni au cerut transferul lui Vasile Chihăiță, dintr-un penitenciar din Italia, în unul din România.

„Instanța admite sesizarea privind transferarea persoanei condamnate Vasile Chihăiță, în vederea executării pedepsei închisorii într-un penitenciar din România. Dispune transferarea persoanei condamnate, în prezent deținută în Italia, într-un penitenciar din România, pentru continuarea executării pedepsei de 9 ani de închisoare. Deduce din durata pedepsei de 9 ani de închisoare perioada privării de libertate deja executată, respectiv 328 de zile”, au menționat judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. De remarcat este faptul că ieșeanul acuzat că a vrut să ucidă o badantă în Italia și-a dat acordul pentru a fi transferat în România.

Adauga un comentariu