Local

Nu aveau ce căuta pe șosea, dar asta nu i-a oprit! Niște șoferi din Iași s-au ales cu dosar penal pentru încălcarea legislației rutiere

Publicat: 25 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Nu aveau ce căuta pe șosea dar asta nu i-a oprit Niște șoferi din Iași s-au ales cu dosar penal pentru încălcarea legislației rutiere
Șoferii prinși cu nereguli în trafic au fost luați la rost de polițiști

Mai mulți conducători auto din Iași au acum deschise pe numele lor dosare penale, bănuiți de încălcarea legislației rutiere. Deși se presupune că știau că faptele lor reprezintă infracțiuni, aceștia ar fi ignorat acest lucru și au condus neținând cont de regulile de circulație, punând in pericol traficul.

Polițiștii ieșeni i-au penalizat recent pe conducătorii auto suspectați de încălcarea legislației rutiere. Aceștia au prins mai mulți indivizi fără permis de conducere, unii dintre ei cauzând accidente care le-au pus viața în pericol. Pe de altă parte, un șofer din Iași a fost sancționat după ce a fost descoperit faptul că acesta circula cu mașina având numărul de înmatriculare expirat.

un politist langa o masina
Un tânăr din Iași care ar fi condus fără carnet a fost rănit după ce s-a răsturnat cu mașina în comuna Răducăneni

Dosare penale deschise pentru încălcarea legislației rutiere

un ATV
Un ieșean ce ar fi condus băut și fără carnet cu ATV-ul în comuna Miroslava a fost penalizat de polițiști

Șirul de dosare penale deschise pentru săvârșirea de infracțiuni în regimul rutier continuă. Un individ a fost prins fără permis la volan după ce s-a răsturnat cu mașina în comuna Răducăneni și a fost rănit.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 21 iulie 2022, un tânăr de 19 ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Răducăneni și s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile, în urma accidentului tânărul fiind rănit”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Ajunși la fața locului, agenții Serviciului Rutier au efectuat verificări și au descoperit că tânărul ieșean care ar fi produs accidentul nu avea permis de conducere. În plus, i-au măsurat tânărului alcoolemia cu etilotestul și s-a descoperit că avea o alcoolemie 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt caz implică tot un tânăr, depistat de oamenii legii în municipiul Iași. După ce l-au oprit pentru un control de rutină, agenții din cadrul Secției nr. I Poliție Iași au descoperit câ ieșeanul în vârstă de 21 de ani nu avea carnet de conducere. Acum este suspectat de săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

o persoana care sufla in alcooltest
În urma testării, bărbatul cu ATV a fost descoperit cu o alcoolemie de 1,19 mg/l

Bănuit că a condus un ATV băut și fără carnet

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele unui ieșean care a șofat cu numerele de înmatriculare provizorii expirate

Săptămâna trecută, un bărbat în vârstă de 48 de ani a intrat în vizorul polițiștilor după ce ar fi condus un ATV băut și fără permis de conducere, în comuna Miroslava.

„În urma testării bărbatului, cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde I-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul avea anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 20 iulie 2022, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Iași.

În alt caz este vorba despre un conducător auto care a fost găsit cu nereguli în ceea ce privește numărul de înmaticulare. Pe data de 21 iulie 2022, după ce a fost oprit pentru un control de polițiștii de la Secția nr. VI din municipiul Iași, un șofer a fost găsit cu numărul de înmatriculare provizoriu expirat. Acum, bărbatul are dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Astfel, în unele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru încălcarea legislației rutiere.

Comentarii
Adauga un comentariu