Eveniment-Social

Nu mai este de glumă! Amenzi de zeci de mii de lei date celor care nu respectă regulile impuse pentru lupta cu COVID-19! Deja s-au împărțit sancțiuni

Publicat: 26 oct. 2020
În urma controalelor, oamenii legii au împărțit zeci de sancțiuni contravenționale
Polițișii ieșeni în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de COVID-19

Polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului au verificat mai multe unități comerciale. Au fost împărțite sancțiuni contravenționale, iar controalele vor continua și în perioada următoare

Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 180 de polițiști și polițiști locali și au fost verificate 104 societăți comerciale și 5 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 534 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 75 de amenzi în valoare de aproximativ 19.500 lei, dintre care 74 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. În noaptea de 24/25 octombrie, în jurul orei 01:40, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la un restaurant din comuna Mogoșești are loc un eveniment privat cu participarea mai multor persoane, lucru care contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID-19. Polițiștii au constatat faptul că este vorba despre un botez la care participau aproximativ 30 de persoane. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei.

Un bărbat de 36 de ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o piață din municipiul Iași. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare socială

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. În Iași terasele sunt deschise, iar, în unele cazuri, aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Comentarii
Adauga un comentariu