Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Reprezentanții societăților comerciale au fost sancționați

Publicat: 21 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Reprezentanții societăților comerciale au fost sancționați
Polițiștii din Iași au împărțit amenzi celor care nu respectă regulile impuse în această perioadă

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale în tot județul pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Mai multe persoane au fost sancționate, iar în perioada următoare acțiunile de control vor continua

Polițiștii ieșeni, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat în sistem integrat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Oamenii legii au făcut verificări în municipiul Iași

Verificări s-au făcut și în municipiu. Astfel, polițiștii au acționat în municipiul Iași, alături de reprezentanții celorlalte structuri implicate, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică și prevenirea răspândirii virusului COVID-19. În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Secțiilor nr. 3 și 4 Poliție Iași, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, Serviciului de Ordine Publică Iași, Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai I.S.U. Iași, D.S.V.S.A., D.S.P., I.T.M și C.J.P.C.

Au fost controlate 14 unități economice și au fost legitimate 87 de persoane, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.800 de lei, dintre care 29 conform Legii nr. 61/1991, 3 conform Legii nr. 55/2020 și 4 conform altor acte normative. O societate comercială din municipiul Iași a fost sancționată contravențional, conform Legii nr. 61/1991, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Controale în Hârlău și în comunele arondate

Polițiștii din Iași au acționat în zona orașului Hârlău și a comunelor arondate, alături de reprezentanții celorlalte structuri implicate, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică și prevenirea răspândirii virusului COVID-19. În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției Orașului Hârlău și Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău, reprezentanți ai I.S.U. Iași, D.S.V.S.A., D.S.P. și C.J.P.C. Au fost controlate 14 unități economice și au fost verificate 16 autovehicule și 10 atelaje hipo, fiind legitimate 49 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.030 de lei, dintre care 8 conform Legii nr. 61/1991, 7 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 5 conform altor acte normative.

Un tânăr de 19 ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a condus un autoturism pe DE 58, în localitatea Cotnari, și a efectuat o manevră neregulamentară de depășire. Un bărbat de 40 de ani, din comuna Belcești, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a adresat injurii și expresii jignitoare cetățenilor.

Amenzi usturătoare au fost împărțite și la Pașcani

Polițiștii ieșeni au acționat alături de reprezentanții celorlalte structuri implicate, pe raza municipiului Pașcani și a comunelor arondate, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică și prevenirea răspândirii virusului COVID-19. În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției Municipiului Pașcani, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, Serviciului Rutier Iași, Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, jandarmi și polițiști locali. Au fost controlate 18 unități economice și au fost verificate 138 de autovehicule, fiind legitimate 160 de persoane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 55.470 de lei, dintre care 61 conform O.U.G. nr. 195/2002, 9 conform Legii nr. 61/1991, 4 conform Legii nr. 55/2020, 3 conform Legii nr. 12/1990 și 3 conform altor acte normative. O societate comercială din municipiul Pașcani a fost sancționată contravențional, conform O.U.G. nr. 28/1999, deoarece nu au fost emise bonuri fiscale pentru toate produsele comercializate. De asemenea, s-a dispus confiscarea a 708 lei care nu au putut fi justificați cu document emis de casa de marcat, chitanțe sau registru special.

Mascații de la SAS au venit în ajutor

Polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava și ai Biroului Rutier Iași, cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași și al jandarmilor ieșeni, au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Au fost controlate 9 unități economice și au fost verificate 34 de autovehicule, fiind legitimate 55 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.960 de lei, dintre care 22 conform O.U.G. nr. 195/2002, 20 conform Legii nr. 55/2020, 6 conform Legii nr. 61/1991 și 4 conform Legii nr. 12/1990.

Spre exemplu, o întreprindere individuală, din comuna Voinești, a fost sancționată contravențional, conform Legii nr. 12/1990, pentru efectuarea de acte de comerț fără respectarea prevederilor legale, în lipsa autorizației de funcționare emisă de către unitatea administrativ-teritorială. De asemenea, reprezentanta întreprinderii individuale a fost sancționată contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu purta masca de protecție în interiorul societății.

Adauga un comentariu