Prima pagină » National » Nu va exista festivitate oficială la revenirea lui David Popovici în România. Motivul deciziei

Nu va exista festivitate oficială la revenirea lui David Popovici în România. Motivul deciziei

17 aug. 2022, 23:21,
BZI.ro, în National

David Popovici va reveni mâine în România, după Campionatele Europene de înot de la Roma, dar nu va exista o festivitate oficială și nici conferință de presă.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a dezvăluit că David Popovici, familia și antrenorul acestuia, au cerut să nu existe o festivitate pentru că sportivul se simte obosit după competiția de la Roma.

„Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială.

David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a spus Camelia Potec la DigiSport.

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber

David Popovici (17 ani) s-a calificat în finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, cu timpul de 3:47.99 minute, fiind al patrulea cel mai rapid înotător din serii. Totuși, a ales să se retragă din finală la scurt timp după, invocând oboseala drept motiv.

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii”.

Două medalii de aur câștigate la Campionatele Europene de la Munchen

David Popovici ar fi urmărit mai mult să-şi testeze abilităţile la nivel internațional în această probă la care a participat în premieră.

Înotătorul român rămâne astfel cu două medalii de aur câștigate la Campionatele Europene de la Munchen, la 100 m liber (cu record mondial) și 200 m liber (cu record mondial de juniori).

Federaţia a mai transmis totodată că David Popovici mulţumeşte tuturor pentru „sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma” şi că așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *