Boli si tratamente

Cercetător german, despre coronavirus: Nu va puteti infecta când mergeţi la cumpărături

Publicat: 10 apr. 2020
Nu va infectati cu coronavirus la cumpărături
Nu va infectati cu coronavirus la cumpărături

Nu va infectati cu coronavirus la cumpărături! Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, sustine că noul coronavirus nu se transmite atât de uşor precum se crede.

Specialistul s-a instalat de la izbucnirea epidemiei intr-o scoala din zona Heinsberg, considerat „epicentrul” focarului de COVID-19 din Germania.

Aici, impreuna cu studentii de la Medicina, cercetatorul desfasoara un studiu pentru a identifica modul in care acest virus se transmite si evolueaza in organismul uman.

In regiunea Heinsberg au fost raportate peste 1.400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar si 46 de decese.

„Este normal ca numarul infectatilor să crească, dar e bine ca acesta nu depaseste capacitatea clinicilor. Este un semn că sistemul nostru de sănătate poate face multe. Din fericire, până în prezent nu am avut o situație în care a trebuit să decidem care persoane ar mai putea fi tratate. Numărul de paturi de terapie intensivă este oricum cel mai important pentru mine. Acesta arată dacă mai avem capacități de tratament pentru cazurile severe de Covid 19”, a spus profesoru intr-un interviu pentru zeit.de.

„Am găsit viruși pe obiecte sau clante. De asemenea, în apa de toaletă, dacă cineva a avut diaree. Cu toate acestea, nu am reușit niciodată să creștem viruși intacti de pe aceste suprafete. Asta indică faptul că majoritatea oamenilor nu se infectează prin suprafețe. Însă acum am perfecționat metodologia. Sunt sigur că acest lucru ne va oferi perspective mai sofisticate”, spune Streeck.

„Datele noastre de până acum arată că aproximativ o treime din pacienți au diaree, chiar și pentru câteva zile. În plus – încă nu am determinat acest lucru, dar l-am auzit de mai multe ori – pot apărea surditate și amețeli. La început, nu se acorda atenție tuturor acestor lucruri, deoarece nu se potrivesc unei boli respiratorii”, explica profesorul.

Nu va infectati cu coronavirus la cumpărături!

„Sars-CoV-2 este un virus destul de surprinzător. Unul care aparent poate provoca simptome în mai multe sisteme de organe și, uneori, are un curs în două faze, adică afectează mai întâi gâtul și apoi plămânii”, spune Streeck.

Cercetatorul german sustine ca analizele sale au relevat faptul că virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie. „Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeţi la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria”, a declarat Hendrik Streeck, pentru RTL.

„Pentru a contacta virusul ar fi necesar ca cineva să tuşească în palmă, apoi să atingă mânerul de la uşă şi imediat după o altă persoană să atingă mânerul şi să-şi atingă faţa”, a mai spus Streeck. Prin urmare, cercettorul consideră că există şanse mici de transmitere prin contactul cu aşa-numitele suprafeţe contaminate.
Adauga un comentariu