International

Număr mare de decese din cauza COVID-19 în SUA: Donald Trump vrea să relaxeze condițiile!

Publicat: 07 mai 2020

Statele Unite au înregistrat din nou miercuri peste 2.000 de decese suplimentare din cauza COVID-19 în 24 de ore, ridicând bilanţul total la 73.095 de morţi de la începutul pandemiei, potrivit datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP.

Cele 2.073 de decese suplimentare au fost înregistrate până miercuri la ora locală 20.30 (joi, 00.30 GMT) de universitatea americană care actualizează datele continuu.

Pe de altă parte, SUA numără mai mult de 1,22 de milioane de cazuri oficial diagnosticate, dintre care circa 190.000 de persoane declarate vindecate. În total, au fost realizate peste 7,75 de milioane de teste pentru COVID-19, potrivit sursei.

După ce luni s-a ajuns la cel mai scăzut bilanţ din ultima lună, cu numai 1.015 morţi suplimentare în 24 de ore, acesta a depăşit de două zile pragul de 2.000 de morţi, un platou pe care ţara nu reuşeşte să îl coboare.

În pofida acestor date, Casa Albă se concentrează de câteva zile asupra mesajului său privind relaxarea măsurilor de izolare.

La New York, epicentrul pandemiei americane, numărul morţilor suplimentare deplânse în fiecare zi s-a redus semnificativ, dar au apărut alte focare, ca regiunea capitalei Washington.

Statele Unite sunt de departe cea mai afectată ţară atât în număr de morţi, cât şi de cazuri detectate, potrivit datelor oficiale. Tot în valoare absolută, fără a ţine cont de totalul populaţiei lor, celelalte patru ţări cele mai lovite sunt Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa.

Preşedintele Donald Trump a acuzat constant China că minte în legătură cu bilanţul său.

Criza provocată de noul coronavirus este ”mai gravă decât Pearl Harbor”, a declarat miercuri liderul administraţiei de la Casa Albă. ”Este mai rău decât World Trade Center”, a adăugat el.

”Nu a existat niciodată un atac de această natură. Şi aceasta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată ”, a mai spus preşedintele Trump.

Comentarii
  • Singura tara din lume care nu mai are niciun caz de covid chinezesc Wuhan este China CRIMINALA!!!!!!!!!!!!DE CE??? Cei inca 1500 de virusi mortali care se afla in laboratorul militar al mortii din Wuhan cand vor fi distrusi? De ce China este mare producatoare de arme biologice de distrugere in masa daca aceste arme sunt interzise inca din 1920? De ce nu distrugem laboratorul mortii din Wuhan, de ce china nu sufera , de ce suferim doar noi o lume intreaga, de ce se permite Chinei sa se distreze de multe ori cu viata planetei si cu economia mondiala, sars, sars, iar sars , iar mers iar Sars cov 2 , urmeaza cumva un Sars cov 3, 4… ASCUNS SUB UN ALT MOTIVA CA VINE DE LA ANIMALE VREO GRIPA CAVALINA CUMVA ? VREM SA VEDEM FIOLELE LABORATORULUI MORTII DIN WUHAN CU ACESTI VIRUSI SI INCA CEI 1500 DE VIRUSI MORTALI PENTRU PLANETA CUM SUNT PASTRATI IN CONGELATOR, MURIM SI TREBUIE SA STIM ADEVARUL VREM SA VEDEM FOTOGRAFIA TERORISTILOR CHINEZI CARE AU IMPRASTIAT FIOLELE DE COVID CHINEZESC IN TOATA LUMEA.

Adauga un comentariu