Local

Număr record de amenzi la Iași. Polițiștii au sancționat 795 de oameni care au încălcat legea în numai șapte zile. Cele mai multe sunt pentru șoferi – FOTO

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Număr record de amenzi la Iași. Polițiștii au sancționat 795 de oameni care au încălcat legea în numai șapte zile. Cele mai multe sunt pentru șoferi - FOTO
Zilnic, polițiștii locali aplică zeci de amenzi șoferilor care circulă neregulamentar sau blochează trotuarele

În ultima săptămână, polițiștii din Iași au aplicat 795 de amenzi cetățenilor care au fost depistați încălcând legea. Astfel de cifre au devenit o obișnuință în Iași, iar unii nu se învață minte

Într-o săptămână, au fost amendați 795 de oameni la Iași, valoarea totală a sancțiunilor s-a ridicat la suma de 210.903 lei. Totuși, din totalul contravențiilor, 456 sunt pentru nereguli descoperite în trafic. Acest număr denotă faptul că mulți șoferi din Iași conduc în mod haotic și nu respectă regulile de circulație.

Polițiștii din Iași au aplicat 795 de amenzi într-o săptămână

Problema cea mai mare cu care se confruntă polițiștii locali din Iași este faptul că, în fiecare zi, participanții la trafic încalcă legea flagrant. În cazurile minore, șoferii scapă cu un simplu avertisment, dar polițiștii nu au de ales în ceea ce privește situațiile mai serioase. Deoarece nu găsesc locuri de parcare unde au nevoie, unii ieșeni își lasă mașinile pe unde apucă. Problema este că în unele cazuri sunt blocate căile de acces la spitale sau școli. Cel mai des sunt amendate persoanele care parchează pe trotuar sau pe trecerea de pietoni.

„În săptămâna 08-15 aprilie, a.c., polițiștii locali au aplicat un număr de 795 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 210.903 lei. Referitor la faptele săvârșite și la actele normative, acestea sunt stabilite astfel: acces autor interzis – 63 de sancțiuni (5.115 lei amenzi); oprire neregulamentară – 125 de sancțiuni ( 14.355 lei amenzi); staționare neregulamentară – 105 sancțiuni (12.210 lei amenzi); staționare pe trotuar/spațiu verde – 33 de sancțiuni (16.300 lei amenzi); parcare neregulamentară – 99 de sancțiuni (55.600 lei amenzi); parcare loc persoane cu dizabilități – 12 sancțiuni (6.000 lei amenzi); traversare neregulamentară – 19 sancțiuni (4.373 lei amenzi). Actele normative în care s-au aplicat sancțiunile sunt: O.U.G. nr. 195/2002; H.C.L. Iași; Legea nr. 448/2006; O.U.G. nr. 195/2002. Valoare totală a amenzilor fiind de 113.953 lei”, au transmis reprezentanții Poliției Locale din Iași.

Au fost ridicate mașinile

În cazul în care proprietarul autovehiculului este de negăsit, polițiștii apelează la sprijinul colegilor de la Servicii Publice, iar mașinile sunt ridicate. Ieșenii sesizează poliția, deoarece au ajuns să meargă direct pe șosea, pentru că trotuarele sunt pline de autoturisme. Deși amenzile și costurile pentru ridicarea mașinii sunt consistente, cei vinovați nu se gândesc la acest lucru și speră că nu vor fi prinși de oamenii legii.

„În aceeași perioadă, au fost ridicate un număr de 59 de autovehicule și pentru desfășurarea în bune condiții a lucrărilor tehnico-edilitare au fost relocate alte 101 autovehicule”, au mai adăugat polițiștii locali.

Polițiștii locali din Iași au aplicat 795 de amenzi în ultima săptămână, după ce au descoperit mai multe nereguli.

Comentarii
  • Ar fi bine sa ,,acționați” un pic și pe segmentul Șoseaua Națională între rondul cum se coboară de pe pasarela Octav Băncilă și blocul D5 (vis a vis de terenul de fotbal de la depoul CFR) și să sancționați și gunoaiele de la Vaslui care își lasă cazanele parcate pe partea carosabilă. Dacă noi ieșenii care locuim în zonă facem tot posibilul să nu blocăm acea bandă cu sensul de mers pe partea dreaptă spre Piața Alexandru cel Bun, giugiumeții cu mașini de Vaslui persiflează orice regulă de circulație și Bun simț și le lasă parcate pe carosabil blocând în acest sens traficul rutier. Giugiumeții respectivi, mare parte dintre ei, sunt studenți (frumoasă educație și minte cât masa!), iar o altă parte fac delivery, bolt și uber în oraș. Dar cu mașini de Vaslui. Cum vine asta? Ei plătesc taxele și impozitele pe gunoaiele lor de mașini la Vaslui și ne sufocă aici pe noi la Iași?! Măcar dacă ar avea bunul simț să respecte legea.

Adauga un comentariu