International

Număr record de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Spania!

Publicat: 31 aug. 2020

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat luni peste 23.000 de noi cazuri de COVID-19 faţă de raportarea de vineri, în timp ce în ultimele şapte zile au survenit încă 141 de decese asociate acestei boli, transmite agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate în Spania de la începutul pandemiei ajunge astfel la 462.858, cel mai ridicat între statele UE.

Rata noilor cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile este de asemenea în Spania cea mai ridicată în rândul ţărilor UE, de 205,5 cazuri. Urmează Franţa, cu 87,9 cazuri, şi România, cu 72 de cazuri, notează agenţia EFE.

Numărul infectărilor este ridicat, a admis luni epidemiologul şef al Ministerului spaniol al Sănătăţii, Fernando Simon, care însă pune aceste cifre şi pe seama numărului mare de teste efectuate.

Acesta a mai menţionat că aproximativ jumătate din cazurile detectate sunt asimptomatice şi circa 55% din totalul noilor infectări sunt la persoane cu vârste sub 40 de ani.

Care sunt măsurile anti-covid luate în Franţa şi în alte ţări din Europa

Măsuri anti-covid au fost luate în Franţa dar şi în alte ţări din Europa. Conform unui raport publicat de bbc.com, s-a făcut o listă cu măsurile luate anti-covid din mai multe ţări din Eura

Franța: adunări mari interzise în unele regiuni

Blocarea Franței a fost impusă la 17 martie, însă restricțiile au început să se ușureze la 11 mai.

Cu toate acestea, în urma focarelor proaspete din iulie, guvernul a făcut ca măștile de față să fie obligatorii în spațiile publice închise.

Acesta a spus că va impune blocarea locală mai degrabă decât alta națională, dacă ar exista un al doilea val de infecții.

Măștile de față trebuie purtate în public în Paris și în împrejurimi de către orice parsoana mai mare de vârsta de 11 ani. Sute de alte municipalități din Franța au introdus, de asemenea, această regulă, inclusiv în Toulouse, Nişă, Lille și Lyon și în unele stațiuni de pe plajă.

De la 1 septembrie, măștile vor trebui purtate în majoritatea locurilor de muncă . Regulă se aplică în birouri și fabrici, oriunde oamenii împart același spațiul.

Spania: militarii au ieșit pe străzi

Pe 4 mai, Spania și-a propus planul de a începe relaxarea unuia dintre cele mai stricte blocaje din Europa.
Dar unele regiuni s-au confruntat cu o creștere a numărului de cazuri în iulie, iar premierul a scos pe străzi peste 2.000 de militari pentru a ajuta la limitarea răspândirii. .

Catalunya a introdus acum interdicția întrunirilor sociale de peste 10 persoane, cu excepția întâlnirilor de muncă sau a călătoriilor, în timp ce Murcia a introdus o limită de șase.

Madridul a cunoscut un vârf în cazuri, ceea ce duce la obținerea unor măști obligatorii pe față în public – indiferent dacă este posibilă distanțarea socială.

Premierul a declarat că noul an școlar trebuie să înceapă așa cum era planificat în septembrie, după ce unele autorități locale au spus că s-ar putea să nu înceapă imediat.

Germania: Testare obligatorie la aeroport

Germania a început să-și relaxeze măsurile restrictive din aprilie, permițând deschiderea magazinelor mici.
În luna mai, magazinele de toate dimensiunile și școlile au început să se redeschidă. Meciurile de fotbal din Bundesliga au fost reluate, dar niciun fan nu a fost lăsat în teren. Interzicerea adunărilor mări a fost acum extinsă până la sfârșitul anului, astfel încât noul sezon de fotbal va începe și el cu ușile închise.

O creștere a cazurilor legate de o fabrică de prelucrare a cărnii în apropierea orașului de vest din Gütersloh a declanșat noi blocaje locale .

Testarea pe aeroporturi este acum obligatorie pentru toți călătorii veniți din țări cu risc ridicat și a fost introdusă o amendă minimă de 50 de euro (44 de lire sterline) pentru persoanele care nu pot purta acoperiri de față în magazine sau în transportul public.

Adauga un comentariu