Actualitate

Numărul angajaților din Ministerul Sănătății, confirmați cu Covid-19 a ajuns la trei

Publicat: 11 aug. 2020

Ministerul Sănătăţii a transmis marți după amiază, 11 august 2020, că au fost confirmați cu COVID-19, trei angajați din cadrul Ministerului. Angajatul este în acest moment în izolare la domiciliu și va fi internat într-o unitate medicală de boli infecțioase. Acesta nu prezintă simptome specifice noului coronavirus.

„În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 in urma testelor RT PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându – se la 3. Angajatul MS depistat pozitiv este simptomatic, se află în zolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase. În acest context, astăzi a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul in care isi desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv.”, a transmis Ministerul printr-un comunicat de presă.

Măsurile luate de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a precizat că se va interzice total accesul vizitatorilor. Instituția își va desfășura activitatea în condiții speciale, cu doar jumătate de personal prezent fizic, iar celalaltă jumătate în regim de telemuncă.
„Începând de mâine, in cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă. Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/ nebulizare. Procesul de testare al angajaților continuă, conform normelor.”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Angajat al Ministerului Sănătăţi, confirmat cu noul coronavirus

Marţi, 11 august 2020, a fost confirmat al doilea caz pozitiv de infecţie cu noul coronavirus, în cadrul Ministerului Sănătăţii. Acesta este contact direct cu prima angajată ce a fost testată pozitiv în cursul zilei de ieri.

Ministerul Sănătăţii a confirmat cel de-al doilea caz de infectare cu virusul Covid-19 în rândul contactilor direcţi ai primului caz. Angajatul prezintă simptome, se afla în izolare la domiciliu şi va fi internat într-o unitate spitalicească de boli infecţioase.

„Ministerul Sănătăţii confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contacţilor direcţi ai primului ca pozitiv. Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare şi care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a informat, marţi, ministerul.

Primul caz de coronavirus la Ministerul Sănătății din România

Luni seara, 10 august 2020, Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul conform căruia o angajată a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2. În cursul zilei de astăzi se va realiza o dezinfecţia în toate spaţiile în care aceasta îşi desfăşura activitatea.

”În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacti accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de astăzi va avea loc o dezinfecţie a spațiilor în care persoanele cu care aceasta a intrat în contact direct vor fi şi ele supuse operaţiunii de dezinfectare.

”Mai mult, într-o etapă imediat următoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spatiilor şi birourilor din MS şi se vor lua măsuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală. Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Adauga un comentariu