Local

Numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 este din nou în creștere! S-a înregistrat și un deces în rândul persoanelor confirmate cu acest virus

Publicat: 10 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 este din nou în creștere S-a înregistrat și un deces în rândul persoanelor confirmate cu acest virus
În data de 8 mai 2023, pe cuprinsul județului Iași au fost confirmate 24 de noi cazuri de COVID-19

În data de 8 mai 2023, pe cuprinsul județului Iași au fost confirmate 24 de noi cazuri de COVID-19. Se pare că numărul acestora este din nou în creștere. În aceeași zi, un ieșean a încetat din viață în urma infecției cu COVID-19

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iaşi, marți, 9 mai 2023, 119 persoane se aflau în izolare. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis, în total, 129.087 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru cele din carantină.

Pe 8 mai s-au înregistrat 24 de cazuri de infectare cu COVID-19

 o imagine cu o persoana moarta din cauza covid
În data de 8 mai 2023, un ieșean a încetat din viață în urma infecției cu COVID-19

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 8 mai 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 24 de persoane infectate cu COVID-19 și s-a înregistrat un deces.

„Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 8 mai 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 24 de persoane infectate cu Covid-19 din totalul de 437 de testări efectuate. Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 6 externări și 12 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2.615. În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile nu au efectuat testări”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Care este gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților infectați cu COVID-19

o imagine cu dsp iasi
Numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 se pare că este din nou în creștere

Marți, 9 mai 2023, în spitalele suport COVID-19 din Iași erau ocupate 50 de paturi, din care 7 pe secțiile de Terapie Intensivă. În aceeași zi, la nivelul unităților medicale din Iași erau libere 17 paturi ATI, 2 paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, 6 la Spitalul Municipal Pașcani, 5 la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” și 4 la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

„La Spitalul Clinic «Dr. C.I. Parhon», centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic «Dr. C.I. Parhon» Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie «Elena Doamna» Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că nu sunt paturi ocupate. În zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria» Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria» Iași, menționăm că sunt 2 paturi ocupate”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu