Actualitate

Numărul persoanelor care lucrează la stat a crescut în mandatul lui Ludovic Orban! Mii de locuri de muncă în plus în perioada Guvernului PNL

Publicat: 23 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Numărul persoanelor care lucrează la stat a crescut în mandatul lui Ludovic Orban Mii de locuri de muncă în plus în perioada Guvernului PNL
Numărul persoanelor care lucrează la stat a crescut în mandatul lui Ludovic Orban

Numărul persoanelor care lucrează la stat a crescut în mandatul lui Ludovic Orban. Deşi Guvernul PNL a susţinut încă de la început faptul că va opera restructurări în aparatul bugetar, acuzând vechea guvernare de faptul că şi-au pus în funcţie rudele sau ‘pilele’, adevărul a fost scos la iveală într-o interpelare adresată către Ministerul Dezvoltării.

Conform datelor date publicării, în Guvernul Orban I şi Orban ÎI, numărul angajaţilor la stat a crescut cu peste 1200 de posturi.

Numărul persoanelor care lucrează la stat a crescut în mandatul lui Ludovic Orban

Conform documentului trimis şi semnat de ministrul Dezvoltării, numărul funcţionarilor publici a crescut în timpul Guvernului PNL. În evidenţele ANFP apare o diferenţă de 2.066 de funcţii publice noi, comparativ cu octombrie 2019. Dintre aceste funcţii publice noi, efectiv sunt 1.203 funcţii ocupate. Totuşi, Ministerul Dezvoltării face precizarea că există în curs o reorganizare a administraţiei iar o parte din funcţiile publice vor dispărea.

Guvernul Orban şi-a luat angajamentul, la începutul mandatului să reorganizeze instituţiile din subordinea ministerilor. Aceştia afirmau atunci că multe dintre persoanele angajate în ministere sunt rude cu persoane din fostele Guverne şi că erau angajate pe ‘pile’.

„Anul 2019, pe primele 9 luni a avut cea mai mai mare creştere de cheltuieli cu personalul, care sunt peste 26% – 27 %. Asta înseamnă restructurare aparatul administrativ, care să fie conforme cu viziunea asupra modului în care trebuie să funcţioneze optim fiecare instituţie (…) În mod clar reducem cheltuielile pentru că orice simplificare administrativă duce la reducerea cheltuielilor, inclusiv cu numărul de miniştri, cu numărul de secretari de stat, cu cabinetele lor, cu toţi angajaţi din instituţiile respective şi cu siguranţă vom avea şi aici nişte reduceri de cheltuieli”, afirma premierul Ludovic Orban, pe 8 noiembrie 2019.

Câţi angajaţi lucrează în aceste momente în ministerele din Guvernul României

Potrivit datelor de la Ministerul Dezvoltării, când PNL a preluat guvernarea pe 4 noiembrie 2019, în evidențele ANFP figurau 174.059 de funcţii publice, din care:

135.150 funcţii publice ocupate
3.067 funcţii publice temporar ocupate
6.130 funcţii publice temporar vacante
29.712 funcţii publice vacante
La data de 30 aprilie 2020, conform evidentelor ANFP erau 176.125 funcţii publice, din care:

135.446 funcţii publice ocupate
3974 funcţii publice temporar ocupate
7113 funcţii publice temporar vacante
29.592 funcţii publice vacante

Guvernul PNL acuza fostele guvernări dar procedează în acelaşi fel

Scandalurile se ţin lanţ de Guvernul PNL Orban. Pe lângă scandalurile ce au legătură cu pandemia de coronavirus, angajările unor apropriaţi de-ai unor lideri politici din PNL au făcut obiectul mai multor articole de presă. Conform cotidianul.ro, Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a numit în funcţii publice o sumedie de rude şi activişti politici. Flux24.ro publică o listă cu 26 de persoane din anturajul demnitarului care au primit posturi bine plătite în instituţii ale statului.

Prima dintre ele este Dorina Ștefan. Aceasta este soția verișorului deputatului liberal şi conduce Centrul județean Vrancea al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Un alt verişor al ministrului „Grindă” este Nicolae Ștefan. Acesta este consilier la Direcția Antigrindină şi unul dintre numele vehiculate la nivelul județului pentru a-l înlocui pe Ion Marin, directorul Centrului de comandă al Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea.

Nu au fost uitaţi nici verişorii soşiei. Ionuț Lăţcan este propus pentru șefia Electrică, scrie Flux24.ro.

Adauga un comentariu