Prima pagină » Actualitate » Numerele de telefon la care nu trebuie să răspunzi niciodată! Ce trebuie să faci de urgență 
Numerele de telefon la care nu trebuie să răspunzi niciodată! Ce trebuie să faci de urgență 

Numerele de telefon la care nu trebuie să răspunzi niciodată! Ce trebuie să faci de urgență 

12 mart. 2025, 09:40,
Mirela Gabriela Todosi în Bzi.ro

Mulți români vor să afle care sunt numerele de telefon la care nu trebuie să răspunzi niciodată! Apelurile telefonice care par a fi obișnuite sunt, în realitate, adevărate capcane. Cei care răspund apelurilor telefonice suspecte riscă să își piardă banii din conturi. Iată ce trebuie să faci de urgență dacă ești sunat de aceste numere.

Numerele de telefon la care nu trebuie să răspunzi niciodată!

Victimele fraudelor telefonice sunt din ce în ce mai multe. Posesorii de telefoane mobile trebuie să fie atenți la primele patru cifre ale numărului de telefon care îi sună. Experții în securitate cibernetică avertizează că hackerii și escrocii folosesc anumite coduri de zonă, iar cetățenii cad în capcană și răspund acestor numere suspecte. Victimele sunt contactate prin telefon și li se cere accesul la conturile lor bancare sau permisiunea de a efectua transferuri financiare. Printre cele mai folosite coduri se numără: 959 (Connecticut), 346 (Texas), 720 (Colorado) și 272 (Pennsylvania).

Autoritățile recomandă cetățenilor să nu răspundă apelurilor de la numerele necunoscute și să blocheze orice număr care pare suspect. Metoda apelurilor suspecte face tot mai multe victime și în România. Românii sunt sunați de escroci în numele unor bănci și cer date personale și bancare. Frecvente sunt și cazurile în care românii primesc mesaje privind livrarea unui colet și sunt direcționați către linkuri dubioase pentru a face o plată. Astfel, cetățenii rămân fără bani în conturi din cauza acestei escrocherii.

Ce trebuie să facă românii dacă primesc apeluri suspecte

Românii care sunt sunați frecvent de numere de telefon dubioase trebuie să fie extrem de precauți pentru a nu deveni victimele infractorilor. Mulți au rămas fără bani în conturi. Specialiștii în securitate cibernetică vin cu recomandări clare:

  • Ignoră apelurile de la numere necunoscute și nu le returna.
  • Nu oferi niciodată informații personale sau bancare prin telefon.
  • În cazul în care ai dubii, contactează instituțiile bancare sau alte entități oficiale pentru a verifica autenticitatea apelului.
  • Blochează numerele suspecte.

Metoda FakeCall face victime printre cetățeni. Hackerii redirecționează apelurile telefonice către instituții bancare direct către infractorii cibernetici, lăsând victimele fără bani și fără să știe ce se întâmplă. Prin mecanismul FakeCall, atacatorii obțin acces la informații financiare sensibile și pot manipula utilizatorii pentru a le extrage datele bancare. FakeCall poate intercepta și redirecționa apelurile efectuate către numerele băncilor, astfel încât victima ajunge să comunice, în realitate, cu hackeri. Pentru a evita riscul infectării relefonului cu FakeCall, este esențial ca persoana să instaleze aplicații doar din surse sigure, precum Google Play. Deși și în Play Store se pot strecura aplicații periculoase, acestea sunt de regulă detectate și eliminate prin sistemul Google Play Protect.

Infractorii cibernetici nu ezită să caute toate formulele disponibile atunci când vine vorba de înșelarea oamenilor. O nouă metodă de înșelăciune este legată de modul în care românii răspund la telefon. Majoritatea românilor răspund la telefon cu „da”, iar infractorii cibernetici îl înregistrează, astfel încât să poată pretinde că au consimțământul nostru în diferite situații. Prin urmare, simplul cuvânt „da” spus la telefon atunci când răspundem la un apel ne poate cauza probleme. Specialiștii în securitate cibernetică recomaandă cetățenilor să aibă grijă cui răspund la telefon. Apelurile de la numerele necunoscute trebuie ignorate. Apelul pierdut din partea unui număr pe care nu îl cunoaștem este folosit frecvent în rândul infractorilor cibernetici. Din acest motiv, se recomandă supravegherea periodică a conturilor și a aplicațiilor bancare de pe telefoanele mobile.

Românii trebuie să fie atenți la numerele de telefon la care răspund pentru că apelurile suspecte sunt, de fapt, noi metode de înșelătorie.

Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
a1.ro
O femeie și-a comandat o geantă de pe un site preferat de români. A rămas mască atunci când a deschis punga adusă de curier
Playtech.ro
Andra, reacţie cumplită la tv când a văzut cine a apărut pe scenă. Nu s-a putut abţine şi a...
observatornews.ro
Cei doi frați din Bistrița, găsiți la 50 m de casă. S-au ascuns toată noaptea sub o căpiță de fân și au văzut că sunt căutați, dar n-au ieșit de frică
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Fenomen meteo nemaiîntâlnit în București. Se întâmplă în câteva ore
SportpeSurse
Gică Hagi, făcut praf în direct după ce a fost decorat de președintele interimar Ilie Bolojan: „Regele blaturilor fotbalului românesc”
Playtech.ro
Zodiile care au de suferit din cauza echinocţiului de primăvară. Trec prin Iad până pe 20 martie
Dailybusiness.ro
Sute de angajați din școlile de stat, concediați în urma unei ordonanțe. Decizia se aplică și medicilor
RomaniaTV
S-au aflat PRIMELE echipe eliminate la Asia Express! Înainte să plece se lăudau că vor câștiga competiția. Cine a rămas în cursă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Iarna se întoarce, un ciclon va aduce ninsori! Elena Mateescu, ANM: Trecem de la 30 de grade C, la temperaturi negative!
redactia.ro
Povestea lui Răzvan Arnăut, jandarmul împușcat mortal de un coleg. Tânărul a reprezentat România în competițiile europene de sport
ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`