Local

Numeroase contravenții și infracțiuni electorale la alegerile parlamentare

Publicat: 06 dec. 2020
Imagine sugestivă alegeri parlamentare
Imagine sugestivă alegeri parlamentare

De la începerea procesului de votare până în acest moment au fost înregistrate 17 sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale.

În urma verificărilor efectuate până la această oră, 13 sesizări nu s-au confirmat, iar 4 sunt în lucru.

Câteva exemple relevante

Poliţiştii au efectuat verificări după ce un bărbat a reclamat faptul că o persoană a intrat cu el în cabina de vot şi i-a indidcat cu cine să voteze. Aspectele sesizate nu se confirmă.

La 4 secţii de votare de pe raza a două comune din judeţul Iaşi s-a înrerupt pentru o scurtă perioadă de timp alimentarea cu energie electrică. Ulterior, situaţia a fost remediată.

Așa cum știți, pentru a veni în sprijinul alegătorilor, ieri și în cursul zilei de astăzi serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor au avut program de lucru cu publicul. Astfel , la nivel național, în cele două zile, au fost eliberate peste 11.000 de cărți de identitate și cărți de identitate provizorii.

Vă reamintim că, pentru ziua de astăzi, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat aproximativ 1.000 de angajați, pe raza judeţului Iaşi, pentru misiunile specifice procesului electoral.

Colegii noștri sunt în continuare la datorie pentru a se asigura că procesul de vot se va desfășura, ca și până acum, în condiții de siguranță. După încheierea votului, efectivele MAI vor rămâne în dispozitiv pentru a asigura protecția transportului către Birourile Electorale Județene a buletinelor de vot și a celorlalte materiale rezultate în urma votării.

Dorim subliniem că, din punct de vedere al ordinii publice, pe parcursul votului, nu au fost înregistrate incidente majore, fapt pentru care dorim să mulțumim atât cetățenilor și competitorilor electorali, cât și colegilor noștri care au vegheat la respectarea legii.

Adauga un comentariu