Actualitate

O agenţie de turism din București ar fi vândut teste false COVID clienţilor care ar fi plecat la muncă în străinătate

Publicat: 06 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O agenţie de turism din București ar fi vândut teste false COVID clienţilor care ar fi plecat la muncă în străinătate
O agenție de turism oferea teste covid-19 false pentru cei care doreau să plece la muncă în străinătate

Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii la o agenţie de turism din București în contextul în care există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi vândut teste false COVID-19. Cumpărătorii ar fi fost clienţii care doreau să plece la muncă în străinătate şi nu ar fi vrut să îşi facă testarea obligatorie în mai toate statele din lume.

La percheziţiile făcute de poliţişti au participat şi procurorii din cadrul Parchetului Sectorului 2 din București. Reprezentanţii agenției OZ Travel, agenţia suspectată de fals, nu au făcut nicio precizare.

O agenţie de turism ar fi falsificat teste COVID-19 pentru turişti

Conform comunicatului emis de autorităţi, agenţia de turism OZ Travel ar fi falsificat teste COVID-19 pentru cei care doreau să plece la muncă în străinătate. Comunicatul mai precizează faptul că totul a început din luna ianuarie 2021 atunci când agenitia oferea turiştilor, contra-cost, buletine de analize medicale care erau false.

Oferta agenţiei de turism ar fi fost la mare căutare de clienţi iar costul unui astfel de bilet fals nu poate fi precizat pentru că totul făcea parte în pachetul oferit de agenţie. De altfel, în anchetă mai este cercetat şi un cabinet medical din Tulcea care a precizat că nu avea ştiinţa de faptul că cineva îi foloseşte datele. Agenţia de turism oferea aceste servicii nu pentru destinaţii turistice, ci pentru persoane care voiau să lucreze în afara ţării.

Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, „persoanelor ce călătoresc în afara ţării.

Astfel, la data de 5 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, la adresa punctului de lucru al societăţii, în urma probatoriului administrat rezultând că administratorul societăţii, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecţia virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăţi medicale, pentru clienţii agenţiei de turism, în vederea producerii de consecinţe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinaţie”, anunţă Poliţia Capitalei.

Adauga un comentariu