Prima pagină » Local » O asistentă medicală are nevoie de 30.000 de euro. Un medic i-a dat vestea care i-a tăiat respirația. „A fost un șoc, nu m-am așteptat” – FOTO

O asistentă medicală are nevoie de 30.000 de euro. Un medic i-a dat vestea care i-a tăiat respirația. „A fost un șoc, nu m-am așteptat” – FOTO

28 iul. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Local

Când boala îi lovește pe cei care își dedică viață pentru a salva alți oameni. Este cazul Roxanei Seliman, o tânără în vârstă de 22 de ani, care a vrut să ajute, așa că și-a ales o profesie onorabilă, anume cea de asistent medical chirurgie generală. Acum are nevoie de ajutor pentru că un diagnostic crunt i-a zguduit visurile

Roxana Nicoleta Seliman a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos la nivelul umărului drept, denumit condrosarcom. Situația este una extremă pentru că, dacă tânăra nu reușește să strângă suma de 30 de mii de euro, riscă să-și piardă brațul.

Cancerul osos a lovit o tânără asistentă medicală

poză cu umărul afectat de cancer

Roxana Nicoleta Seliman a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos la nivelul umărului drept, denumit condrosarcom

Roxana Seliman a pătruns în sistemul medical la început acestui an, plină de speranță și dornică să facă o schimbare în viețile altor oameni. Încă din vara anului trecut a început să simtă dureri îngrozitoare la nivelul umărului drept, însă le-a ignorat, crezând că acestea sunt cauzate de faptul că nu a dormit bine.

Lucrurile s-au agravat până când a constatat că nu mai poate să-și ridice brațul, atunci a fost momentul când și-a pus un semn de întrebare. Primul control a liniștit-o pentru că medicii i-au spus că prin intermediul kinetoterapiei se va rezolva, dar lucrurile nu au fost deloc așa, iar șocul pe care l-a avut când și-a aflat diagnosticul a fost tragic.

Are nevoie de o reconstruire a brațului cu ajutorul unei proteze care costă aproximativ 30 de mii de euro, la care se adaugă și costurile pentru recuperare. În momentul de față, tânăra așteaptă un miracol pentru că, dacă nu va reuși să strângă acești bani până la sfârșitul lunii august, următoarea șansă pe care o mai are este în luna decembrie.

„Încerc să fac față situației. Am avut dureri de umăr încă din vara anului trecut, pe care le-am ignorat. Am crezut că din cauză că dorm rău sau pentru că am dormit pe mâna respectivă, le consideram niște dureri pe care le poate avea orice om. Până la un moment dat când mi-am dat seama că nu mai pot să-mi ridic brațul drept, atunci mi-am pus un semn de întrebare și am mers la un control.

Medicul mi-a spus inițial că pare a fi un umăr blocat, lucru care poate fi rezolvat prin kinetoterapie. Mi s-a recomandat să fac și un RMN (Imagistică prin Rezonanță Magnetică) pentru ca lucrurile să fie mai clare. După acest RMN am așteptat mesaj, dar am fost sunată de medicul radiolog. Am aflat într-un mod dureros, pentru că mi s-a spus direct că vestea este una proastă pentru mine, acolo se află o tumoră destul de gravă și mare. A fost un șoc, nu m-am așteptat.

Urmează să fiu operată, dacă reușesc să strâng suma de 30 de mii de euro până la sfârșitul lunii august, dacă nu, operația va fi în decembrie. Mi s-a spus că, în situații de genul acesta, și plămânii pot fi afectați”, destăinuie Roxana Seliman.

Apel umanitar pentru o tânără ieșeancă

poză cu tânăra asistentă medicală

Situația este una extremă pentru că dacă tânăra nu reușește să trângă suma de 30 de mii de euro, riscă să-și piardă brațul

Faptul că lucrează în domeniul medical o ajută să-și păstreze psihicul tare, știe că acest diagnostic crunt nu este o sentință la moarte și că are mari șanse de vindecare, însă suma de care are nevoie este una colosală și nu o poate acoperi. Un suflet plin de speranțe are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare, RO31RNCB0175174259040001, acesta este contul care-i poate salva viitorul asistentei medicale.

„Situația este una extremă, din acest motiv vreau să mulțumesc Asociației Visuri Magice, pentru că s-au implicat în cazul meu. Psihic rezist, pentru că mă ajută faptul că lucrez în sistemul medical”, mărturisește Roxana Seliman, tânăra asistentă medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *