Local

Un copil așteaptă ca tatăl să vină acasă. Nu știe că viața omului pe care-l iubește cel mai mult atârnă de un fir de ață: „Mami, nu mai vine tati acasă?” – FOTO

Publicat: 12 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un copil așteaptă ca tatăl să vină acasă. Nu știe că viața omului pe care-l iubește cel mai mult atârnă de un fir de ață Mami nu mai vine tati acasă - FOTO
A fost internat de urgență pe data de 23 mai, în urma unui control de rutină. A fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică

De mai bine de doi ani se luptă cu o boală crâncenă care a apărut pe fond nervos. La vârsta de 42 de ani, își pierde puterea, iar lupta devine din ce în ce mai grea. Nu-i mai poate face față singur, din acest motiv are nevoie disperată de eroi care să-i doneze sânge, dar în special trombocite, pentru că viața sa atârnă de un fir de ață

Este vorba despre Claudiu Crețu, un tânăr ieșean care se află la Institutul Regional de Oncologie din Iași. A fost internat de urgență pe data de 23 mai, în urma unui control de rutină, după ce a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică. Starea sa este și mai gravă pentru că a intervenit și un episod de hemoragie digestivă.

Viața sa atârnă de un fir de ață: „Boala a recidivat”

poză cu Claudiu Crețu
Când a crezut că s-a vindecat, viața i-a dat o altă lovitură. Claudiu Crețu își pierde speranța, iar organismul său dă semne că nu mai poate lupta

Claudiu Crețu este tatăl unui copil de patru ani. Boala l-a luat de lângă cel mic, de lângă soție și de lângă părinți. Doina Crețu, mama tânărului, este la capătul puterilor, iar cu glasul tremurând roagă oamenii care au un suflet mare să-i salveze copilul.

„A fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică. El a trecut deja printr-un transplant de celule stem anul trecut. Pe data de 22 mai s-a dus la spital pentru un control de rutină, a doua zi a fost internat de urgență. S-a descoperit că boala a recidivat. I s-a făcut chimioterapie, i s-a spus că este un tratament mai agresiv, iar ulterior a intrat în starea de aplazie. Din cauza faptului că a urmat, o perioadă lungă de timp, un tratament cu antibiotice, a dezvoltat un clostridium, fiind o bacterie ucigașă, din câte am înțeles de la doctori. Cum corpul său este în stare de aplazie, nu are putere să reacționeze împotriva acesteia.

Dacă bacteria nu este tratată la timp, poate afecta inima, rinichii, mai mult decât atât, poate provoca decesul. Am vorbit vineri cu medicul de gardă de la terapie intensivă de la IRO, mi-a spus că această bacterie a dat înapoi, este destul de bine și speră să nu mai apară, dar rămâne starea de aplazie care este încă foarte gravă. Dat fiind faptul că el nu are trombocite și leucocite, trebuie neapărat susținut cu sânge, dar în special cu trombocite. Anul trecut a făcut transplantul de celule stem la IRO, în Iași.

Totul a decurs bine, deși a trecut printr-o stare de aplazie și atunci, dar nu a fost atât de agresivă. Am crezut că putem răsufla ușurați, dar boala a revenit, mai violent ca prima dată. Boala s-a instalat în urma unui stres foarte puternic. Noi am trecut și cu soțul prin niște probleme de sănătate. Soțul meu a suferit o operație de schimbare de valvă și presupunem că și băiatul, la fel ca noi toți, s-a gândit la ce e mai rău în privința tatălui său, atunci presupun că stresul a dat voie bolii să se întoarcă”, mărturisește Doina Crețu.

Când a crezut că s-a vindecat, viața i-a dat o altă lovitură. Ușor, ușor, Claudiu Crețu își pierde speranța, iar organismul său dă semne că nu mai poate lupta. Are nevoie disperată de trombocite, iar acum se află la mâna celor care au un suflet mare. Mama băiatului a postat un mesaj în care face un apel umanitar, în speranța ca cineva să-și facă timp pentru a salva o viață care este atât de importantă pentru ea.

„Copilul meu, Claudiu Crețu, în vârstă de 42 de ani, trece printr-o încercare grea. Este internat la Institutul Regional de Oncologie din Iași, a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică, la care s-a adăugat și un episod de hemoragie digestivă. Are nevoie urgentă de sânge, dar în special de trombocite. Vă rog, salvați-mi copilul”, transmite Doina Crețu, mama tânărului.

Copilul îl așteaptă acasă cu sufletul la gură

poză Institutul de Oncologie din Iași
Este vorba despre Claudiu Crețu, un tânăr ieșean, care este internat la Institutul Regional de Oncologie din Iași

Mai mult decât atât, un copil în vârstă de patru ani întreabă de tată, fiindcă nu l-a mai văzut de o groază de timp. Îi este dor să-l strângă în brațe și să se joace cu tatăl său, pentru că nu știe că viața omului pe care-l iubește cel mai mult atârnă de un  fir de ață. Se culcă și se trezește cu întrebarea „unde este tati, de ce nu mai vine acasă?”.

„Acasă are un copil de patru ani care-l așteaptă și care întreabă de el. Noi sperăm ca Dumnezeu să facă o minune, ca acest copilaș să nu rămână fără tată. Nu mai știm ce să-i răspundem la întrebarea: «Mami, a trecut mult timp, nu mai vine tati acasă?»”, destăinuie Doina Crețu.

Adauga un comentariu