Titlurile zilei

O bătrână din Iași a dat lovitura. Angajată în Primărie pe un salariu invidiat de orice tânăr absolvent. Detaliile din spatele unei numiri dubioase

Publicat: 02 mai 2020

Primarul unei mari localități din județul Iași a reușit un record greu de depășit de alte autorități locale. Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, și-a angajat o apropiată pe un post de consilier personal în plină pandemie de COVID-19. Femeia proaspăt înregimentată de Aurica Cobuz are peste 70 de ani și va câștiga aproape o mie de euro brut pe lună. Aurica Cobuz a vrut să-i facă loc în Primărie și fiicei acesteia

Bătaie totală de joc pe banii publici ai cetățenilor unei mari comune ieșene. În urmă cu câteva zile, Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești, a angajat o bătrână de peste 70 de ani pe postul de consilier în aparatul său de specialitate. Paraschiva Gheorghiu are 72 de ani și de câteva zile este cel mai nou reprezentant al autorității locale. Femeia este originară din Griești și este soacra lui Gheorghiță Cogan, fost ales local PSD, care din nefericire a decedat.
Pentru că s-a înțeles bine cu fostul ales local, Aurica Cobuz nu a vrut să uite și de familia acestuia. Așa se face că a ajuns să o înregimenteze cu acte pe bătrânica de 72 de ani din Țibănești. În plină pandemie de COVID-19, într-o situație de criză când lucrurile abia funcționează, la Primăria comunei Țibănești se fac angajări fără prea mari probleme.

Cum poate o femeie de 72 ani să meargă între cele opt sate ale comunei zi de zi, pe o distanță de 12 kilometri? Între satele Glodenii Gândului la intrarea în comună și satul Văleni, localitate spre Tansa, distanța este una apreciabilă. Populația de peste 65 de ani reprezintă 6,5 la sută din totalul numărului de locuitori din Țibănești. Asta înseamnă că Paraschiva Gheorghiu trebuie zilnic să bată opt sate, să discute cu cei peste 500 de vârstnici și să se întoarcă la primărie pentru a discuta cu primarul Aurica Cobuz toate aceste probleme.

Salariu uriaș pentru bătrâna cu pensie mică

În plus, femeia a ajuns să câștige aproape 4.800 lei brut lunar, adică o mie de euro. Ca salariu net, bătrânica fără studii superioare ridică 2.800 lei lunar conform contractului încheiat cu Aurica Cobuz. Bătrânica cu salariu de invidiat are în atribuții gestionarea problemelor cu comunitatea din localitate. Femeia trebuie să meargă în comunitate și să afle problemele cu care se confruntă cetățenii din Țibănești pentru a le trasmite primarului Aurica Cobuz. Femeia fără studii superioare are o pensie mică, însă asta nu justifică atitudinea primarului Aurica Cobuz de a o angaja în structura instituției.

„Doamna nu are studii superioare și a fost angajată de primarul Aurica Cobuz pe ochi frumoși și la buna înțelegere. Oare nu se putea face loc unui tânăr? Ce o recomandă pe doamna de peste 72 ani pentru această funcție? Aici nu trebuie să ne mai mire nimic. Primarul Aurica Cobuz face acum numai ce vrea, de parcă Primăria este proprietatea personală a dumneaei”, a spus un localnic din Țibănești.

Primarul Aurica Cobuz a explicat de ce a ales bătrâna

Primarul comunei ieșene a explicat de ce a ajuns să prefere o femeie de peste 70 ani în locul unui tânăr, care a terminat o facultate de specialitate în administrație de exemplu și care nu poate ocupa acest loc de muncă pentru că nu dorește primărița Aurica Cobuz. Aceasta susține că femeia se va ocupa de problemele bătrânilor și că își merită salariul pe care-l va lua de la Primărie.

„Este o femeie foarte destoinică. Eu angajez pe postul de consilier pe cine vreau. Doamna ține legătura cu bătrânii din comună, este o femeie cu experiență, a lucrat în agricultură și are cunoștințe. Cunoaște lumea din zonă, are vigilență și spirit de sacrificiu. Organigrama este făcută în așa fel încât să avem și consilieri personali. Oamenii au nevoie de consilieri. Nici nu m-a interesat câți ani are. Eu vreau un bătrân aici lângă mine, nu un tânăr. Nu spun că ei nu lucrează, însă au foarte multe pretenții. Un bătrân este mult mai capabil”, a spus primarul Aurica Cobuz.

Ulterior, la primărie urma să ajungă și fata bătrânei Paraschiva Gheorghiu. Însă angajarea acesteia s-a împotmolit pentru că funcționarul aflat deja pe postul de la Registrul Agricol nu a vrut să iasă la pensie mai devreme decât i s-a cerut.

Scandaluri la foc automat în Țibănești

În Țibănești au ajuns să se întâmple lucruri din ce în ce mai ciudate. Recent, primarul Aurica Cobuz a mai fost implicată într-un scandal monumental. În preajma sărbătorilor pascale, casa unei familii nevoiașe din satul Glodenii Gândului a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii din comună au ajuns cu întârziere, iar lumea adunată în zonă s-a inflamat. După un timp a ajuns și Aurica Cobuz. Luată la întrebări de oameni, aceasta a ajuns să se contreze fizic cu un bărbat din mulțime. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru calmarea spiritelor.

Comentarii
 • Primarul comunei Tibana , Georghe Rotaru a vândut sediul primăriei si acum construiește alt spatiu , de unde va încasa alta șpagă.

 • Acolo mai este si Brasoveanu omul care a incurcat toate titlurile de proprietate, nu iese la pensie pentru ca are si pensie si salariu. Cind te duci la el la primarie parca te-ai duce sa cersesti nu sa vorbesti. Sa plece sint atitia tineri capabili.

 • O incompententa care fura banii cetatenilor. Va rog sa investigati si plasamentul familial pe care il are maica sa la Iasi. Cica tine o nepoata, dar nepoata nici nu este acolo. S au facut aranjamente cu dgaspc ul (rusine Ion Florin ca stai drepti si in fata acestei nemernice) ca maica sa sa incaseze banii de pe acea tanara care de fapt fizic nu este in plasament acolo. O mizerabila de femeie care face abuz de putere! Asta merita la inchisoare!! Sper ca cetatenii s o alunge si din zona!!!!!

 • aveti probleme de exprimare,”batrana”=”persoana in varsta”(exprimare civilizata)!,in privinta varstei,e greu de comentat,daca nu are activitati fizice grele,cred ca nu e nici o problema!

 • aveti probleme de exprimare,”batrana”=”persoana in varsta”(exprimare civilizata),in privinta angajarii,e de comentat,daca nu implica activitati fizice grele si starea de sanatate ii permite,nu vad problema!

 • Nu e singura problema pe care DGASPC o are in comune.Nu se deplaseaza in terensilasa treaba sa o rezolve asistentii sociali din primarii.La Tibanesti sila Tibana s-a ajuns sa-si vanda copiii si DGASPC desi stie, se face ca nu vede,ca sa nu-sicomplice existenta cu cercetari.E mai usor sa faca hartii din birou.
  E una care a fost maritata la Rasboieni, si-a tras-o cu cine a intrebat-o daca vrea , a facut vreo 7 copii, nici ea nu stie exact cu cine, a fugit la matusi-sa la Garbesti si s-a pus pe vandut copii pe mancare si materiale de constructii. Acum marineata-buzduganeasa vrea sa dea 2 dintre copii ca sa-si termine casa. Si-asa nu se ocupa de ei, ca e mai bine sa stai la barfa prin sat si copiii fac ce vor nesupravegheati. La munca nu s-ar duce ca e greu sa muncesti. mai bine stai acasa cu berea in fatza, alocatia vine, mai vin oamenii binevoitori cu sacosele si daca reuseste sa dea si copiii se face bogata. Si DGASPC face hartii din birou, asistentii sociali de la Tibanesti si Tibana la fel.

 • La toate primariile din Romania se intampla lucrurile astea: se angajeaza doar rubedeniile si apropiații. Raspunsul primaritei este unul sfidator la adresa oamenilor si plin de tupeu. De exemplu la Salcea in Suceava primarul de acolo are sase copiii. Pe toti cei adulti i-a angajat la primarie sau la scoala si le-a facut case pe terenurile orasului. Ca acum e, deh, salcea e oras !

 • La toate primariile din Romania se intampla lucrurile astea: se angajeaza doar rubedeniile si apropiații. Raspunsul primaritei este unul sfidator la adresa oamenilor si plin de tupeu. De exemplu la Salcea in Suceava primarul de acolo are sase copiii. Pe toti cei adulti i-a angajat la primarie sau la scoala si le-a facut case pe terenurile orasului. Ca acum e, deh, salcea e oras !

 • Nu-i persoana in varsta desteptilor si nici batrana ESTE O BABAAAAAA care are nevoie sa fie ea ajutata nu sa ajute ea pe altii ca nu poate. Hiiiiiiii 72 ani angajata la primarie … banii contribuabililor…. Cotoroanta asta stie macr sa scrie? A pus-o primarita! Chiar daca era post cu concurs cotoroanta castiga concursul, pila si afacerile in primarie, Asta e Romania

 • Ca a fost angajată o persoana in varsta – ma intreb daca legea ii permite- este o problemă, însă ma dezgustă total felul în care se exprima autorul acestui articol. Lipseste bunul simt si educatia necesară pentru o astfel de meserie nobila, dar bzi nu mai tine cont de asta. La bzi badarania este transformată în virtute. Cu greu am citit acest articol si nici bătrână nu sunt.

 • Legea nu face referire la varsta pt recrutare/angajare, chiar daca vedem in foarte multe anunturi varsta max de….ani. Ilegala o asemenea conditie

 • voi sunteti ducas-ar, este vorba de o varsta de baboi de 72 ani care cumuleaza pensia cu salariul!!!! baboiiiiiiiii de 72 de ani, care e varsta de pensionare pentru femei in Romania? daca baboaica asta retardata avea 90 de ani tot spuneati ca putea fi angajata ca LEGEA NU PREVEDE O VARSTA LA ANGAJARE, legea nu prevede decat varsta minima si varsta de pensionare dupa care la solicitarea persoanei care a implinit 63 ani aceasta mai poate lucra cu contract dar pana la 65 de ani. Restul……….. pana la 100 de ani…. dar se stie ca un babaoi de 72 de ani nu are rezistenta fizica sa munceasca si nici psihic retard BABA IA BANI DEGEABA PENTRU ca nu munceste pentru asaaaaaaaaaaa salariu, sunt banii comunei ai contribuabililor totusi…..nu vinde patrunjel in piata totusi sa facem o diferenta, este angajat al unei primarii unde trebuie sa munceasca pentru asa salariu sa fie data afara cand vine la portile oamenilor, are experienta in administratia publica, indeplineste conditiile de angajare, utilizeaza computerul, cate clase are?, pai inteleg ca cineva cu 4 clase poate ajunge consilier personal al primarului si un tanar cu facultate nu.PRIMARITA LUI PU.LA SE CREDE MARE SI TARE, voi ati ales-o voi dati-o jos e foarte simplu

 • Nu ma refer la cazul de fata, însă vreau sa-i raspund unui retardat badaran care semnează „concador” . Dacă ai avea putin interes sa-ti depășești condiția umilă de incult si prostalan, un mediocru care face umbra pământului degeaba, te-ai fi uitat putin in lista cercetătorilor in fizică cărora li s-a decernat Premiul Nobel pentru Pace și ai fi văzut cam la ce varsta au primit această recunoaștere internațională de prestigiu. Imi vine sa borasc cand ma gandesc ca sunt contemporan cu un badaran de rahat ca tine, impotent intelectual cu concepții fascistoide. Hai sictir rahatule!

 • Cata inapoiere mintala ! U n cercetator in fizica a muncit toata viata in acest domeniu si i-a fost decernat premiul pentru studiile stiintifice efectuate in anii de cariera nu este cazul de comparatie cu baba asta pusa direct consilier la 72 de ani, pe banii comunei si inca ce salar, salar care necesita studii superioare, vechime in administratie etc alte conditii legale pe care baba nu le indeplineste, oricum este un abuz total al primaritei

 • Uite ce este mizerie ambulantă, când ti-am raspuns am specificat la început că nu mă refer la cazul articolului. Pe mine m-a indignat aprecierile tale foarte negative la adresa oamenilor in varsta, citez” dar se stie ca un baboi de 72 de ani….” si nu mai continui pentru ca imi vine sa vomit. Canalii ca tine care nu vad esentialul manipulat grotesc si meschin totul fac această lume urâtă, fascist si cominternist imputi. Te-am băgat în seamă prea mult si sper ca Dumnezeu sa curețe lumea de scursuri ca tine!

 • Pentru „cititor” premiile nobel nu se dau pentru biografii stufoase privind cariera de o viata a unui om de stiinta. Ele se dau pentru studii si cercetari finalizate in anul decernării si a caror impact in lumea științifică este extrem de semnificativ si valoros. Citeste regulamentul si apoi sa comentezi.

 • Un tânăr care are atâtea școli făcute, si nu se poate angaja nicăieri în tibanesti, a fost si la primărie sa întrebe de post de poliție comunitară si i sa spus că deja sunt ocupate nefiind ocupate la acel moment dar doamna primar cu ură și cu vorbe urâte la dat afară spunând că nu mai există locuri .si acum vine cu bunicuta sa o angajeze , oameni buni cu ce bani o va plăti cu banii nostri bineinteles …rusine doamna primar.

Adauga un comentariu