Destinatii turistice

O calatorie in timp catre Cinque Terre – FOTO

Publicat: 21 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

O calatorie in timp. Cinque Terre nu ar trebui vizitate “la grămadă”, ci cercetate cu răbdare, unul câte unul, urcând scările medievale şi explorând stâncile care coboară în golfuri izolate, cu plaje liniştite.

Localnicii au constuit case pe dealuri

Istoria acestui loc fabuloas din Italia are o vechime de secole. Acum aproape o mie de ani, când piraţii au început să jefuiască aşezările din zonă, sătenii s-au ascuns pe dealuri. Astfel, aceştia şi-au construit casele în viile şi grădinile de pe coline. La un moment dat, au ridicat şi turnuri de veghe, pentru a vedea când vin piraţii. Ruinele acestora încă mai pot fi văzute, ca nişte amintiri întunecate a unei epoci a spadelor şi lingourilor de aur.

Câteva secole mai târziu, plajele şi apa limpede a atras alţi “invadatori”. Vorbim bineînţeles de turişti din toată lumea. Aceştia au venit aici să înoate, să mănânce peşte proaspăt prins şi să admire satele arhaice de o incredibilă frumuseţe. De asemenea aceştia au început să se plimbe pe potecile şi scările care leagă satele şi oferă o privelişte impresionantă.

Când ajungi la Cinque Terre, eşti pus în încurcătură: ce sat să vizitezi mai întâi? Plimbarea să fie cu barca, pe jos au cu trenul? Sugestia noastră este să începi cu Monterosso ăl Mare şi să continui cu Vernazza, Corniglia, Manarola şi Riomaggiore.

Accesul între cătune se face cu feribotul (exceptând Corniglia), cu trenul sau pe jos.

O calatorie in timp. Atracţiile turistice principale, interesante pentru turişti

– cinci localităţi pitoreşti, colorate viu, amplasate pe stânci de asupra mării;
– sute de poteci pietonale pe un landşaft intact, cu o natură minunată şi peisaje fantastice;
– casteluri, ziduri vechi şi alte construcţii străvechi
– numeroase plaje mici pentru orice gust, inclusiv sălbatice şi greu accesibile.

 

Adauga un comentariu