International

O companie aeriană a plasat sute de pasageri pe „no-fly list“ pentru că au refuzat să poarte mască

Publicat: 26 oct. 2020

Compania aeriană Delta Air Lines a plasat sute de pasageri pe „no-fly list“ pentru că au refuzat să poarte mască. Comapania a plasat pe această listă 460 de pasageri, care se adaugă celor 270 introduși pe listă în august. Aceștia nu mai au voie să zboare cu Delta Air Lines pentru că nu au purtat mască de protecție.

460 de pasageri au fost opriţi să călătorească cu Delta Air Lines pentru că nu voiau să poarte mască de protecție. Compania i-a plasat alături de ceilalţi 270 de călători, pentru care a emis astfel de decizii în luna august. Toţi sunt pe lista persoanelor care nu mai au voie să călătorească cu Delta Air Lines în viitor.

Pasageri pe „no-fly list“ pentru că au refuzat să poarte mască de protecție

Compania le-a impus pasagerilor să poarte mască începând cu data de 4 mai. În prezent, toate liniile aeriene le cer pasagerilor să poarte mască, în lipsa unor reguli clare date de autorităţi.

„După această săptămână am mai adăugat 460 de persoane pe lista noastră no-fly pentru că pasagerii au refuzat să se conformeze regulii noastre cu purtatul măştii”, a declarat Ed Bastian, CEO Delta Air Lines.

Româncă, dată jos din avion

O tânără oceanografă română a fost dată jos dintr-un avion al companiei Lufthansa după ce a refuzat să-și schimbe bandana din bumbac cu o mască chirurgicală.

Adela Dumitrașcu, 38 de ani, este oceanograf și lucrează într-o echipă de cercetare în Suedia. La începutul acestui an, ea a fost cooptată în echipa internațională de 600 de cercetători care au plecat la Polul Nord pentru a studia schimbările climatice.

Adela Dumitrașcu a avut mai multe postări pe Facebook despre această situație, susținând că personalul companiei aeriene a comis un abuz atunci când i-a cerut să înlocuiască bandana pe care o purta peste nas și gură cu o mască chirurgicală.

„Lufthansa tocmai m-a obligat să folosesc o mască chirurgicală la bord, în timp ce folosirea măștilor de pânză autofabricate este încă permisă… Cred că logica Corona este: dacă arată ca o mască chirurgicală pe fața ta, te ajută în mod magic împotriva coronavirusului! Aș spune să presărăm și câteva practici voodoo și câteva rugăciuni deasupra și nimic nu vă poate atinge în timp ce stați aproape unul de celălalt în avioane!”, a scris tânăra pe pagina ei de Facebook.

Din filmările realizate de ea, se vede că nu toți pasagerii de la bord purtau măști chirurgicale.

Companie aeriană, învinsă în instanță de o ieșeancă!

Altfel, o companie aeriană a pierdut lupta în instanțele din Iași, cu o pasageră. Femeia le-a cerut magistraților de la Judecătoria Iași să oblige societatea Wizz Air Hungary KFT – Sucursala Otopeni la plata unor despăgubiri. Întreg scandalul a izbucnit de la întârzierea unei curse.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte acțiunea formulată de ieșeancă.

„Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect pretenții, formulată de reclamanta Maria Angela Iftimoaia, în contradictoriu cu pârâta Wizz Air Hungary KFT – Sucursala Otopeni. Obligă pârâta la plata către reclamantă a dobânzii legale aferente sumei de 400 de euro, calculată de la 13 iunie 2019, până la 3 ianuarie 2020 – data plății debitului principal. Respinge primul capăt de cerere, ca rămas fără obiect. Respinge capătul al doilea de cerere, ca neîntemeiat. Obligă pârâta la plata sumei de 250 de lei către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată”, au afirmat judecătorii ieșeni.

 

Comentarii
Adauga un comentariu