Un startup australian din domeniul alimentar a inventat chiftele din ADN-ul obținut de la animalele dispărute. Rămășițe de mamut lânos, cu blană și țesut intact, sunt găsite adesea în regiunile arctice. Descoperirea lor a permis oamenilor de știință să secvențieze genomul mamutului și să afle detalii despre viața lor.
Acum, unele dintre aceste informații sunt folosite pentru a obține în laborator carne asemănătoare celei de mamut.
O companie din Australia a inventat chiftelele din mamut
Scopul proiectului este de a atrage atenția asupra potențialului cărnii de laborator, iar directorul științific susține că trebuie să regândim modul în care ne luăm mâncarea.
„Trebuie să începem să regândim modul în care ne luăm mâncarea. Cea mai mare speranță pentru acest proiect este faptul că mult mai mulți oameni din întreaga lume încep să audă despre carnea cultivată”, a declarat James Ryall, directorul științific în cadrul proiectului.
Începând de marți, chiftelele de mamut sunt expuse la Rijksmuseum Boerhaave, un muzeu de știință și medicină din Olanda.
Italia interzice folosirea făinii de greieri în pizza şi în paste
Utilizarea făinii din greieri, lăcuste și larve de insecte a întâlnit o opoziție în Italia, unde guvernul urmează să interzică utilizarea acesteia în pizza și paste și să o separe pe rafturile supermarketurilor.
De teamă că insectele ar putea fi asociate cu bucătăria italiană, trei miniștri de guvern au convocat o conferință de presă la Roma pentru a anunța patru decrete care vizează o represiune a făinii obținută din greieri.
„Este fundamental ca aceste făinuri să nu fie confundate cu alimentele produse în Italia”, a spus Francesco Lollobrigida, ministrul Agriculturii, potrivit The Times.Plină de vitamine, proteine și minerale, făina obținută din greieri este considerată din ce în ce mai mult o modalitate ecologică de obținere a nutrienților.
Comisia Europeană a autorizat, în 2022, comercializarea greierilor de casă ca aliment nou în Uniunea Europeană.