Economic Local

O comună din județul Iași va avea drumuri reabilitate! Contractul a ajuns la 1,3 milioane de euro – FOTO

Publicat: 25 sept. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
O comună din județul Iași va avea drumuri reabilitate Contractul a ajuns la 13 milioane de euro  FOTO
A fost finalizată licitația pentru drumurile din comuna Plugari

Mai multe drumuri cu o lungime de 5 kilometri din comuna Plugari, județul Iași, vor fi reabilitate cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Licitația pentru execuție a fost finalizată, iar comisia de evaluare a ales câștigătorul

O nouă licitație pentru modernizarea drumurilor din județul Iași a fost finalizată, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De data asta este vizată rețeaua rutieră din comuna Plugari. Valoarea estimată a contractului a fost de 7.318.739 de lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro. Comisia de evaluare a ales oferta societății Enviro Construct SRL (cifră de afaceri – 8 milioane de euro) Astfel, valoarea finală a contractului a ajuns la 6.572.081 de lei, aproape 1,3 milioane de euro.

„Organizarea de șantier cuprinde compartimentul tehnic și administrativ al șantierului, platforme de depozitare și de lucru, depozit de carburanți și ateliere mecanice de întreținere a utilajelor. Organizarea de șantier se supune strict regulilor de protecție a muncii și de protecție împotriva incendiilor. Organizarea de șantier se va amplasa într-o zonă de comun acord cu beneficiarul, fiind asigurate căile de acces, sursele de apă, energie electrică, pentru necesitățile șantierului. Lucrările de organizare de șantier necesare executării lucrărilor de reparații și consolidare vor cuprinde: construcții și instalații ale antreprenorului care să permită satisfacerea obligațiilor și relațiilor cu beneficiarul, precum și cele privind controlul execuției”, se arată în caietul de sarcini.

Și Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru județul Iași.

În comuna Plugari se va interveni pe o porțiune de 5 kilometri

Constructorul care a câștigat licitația va interveni pe străzile Viilor 2, Salcâmului, Olandra, Bălții, Pârâul Rece, Școlii, Meșteșugarilor, Sălciei 1, 2 și 3, Basculei, Eternității, dar și pe drumuri laterale.

„Transportul mixturii asfaltice se va efectua cu autocamioane cu bene metalice bine protejate pentru eliminarea pierderilor de temperatură, curățate de orice corp străin și uscate înainte de încărcare. La distanțe de transport mai mari de 20 km sau cu durata de peste 30 minute, precum și pe vreme rece, autobasculantele trebuie acoperite cu prelate speciale, imediat după încărcare. Transportul mixturii asfaltice se va efectua cu autocamioane având capacitatea de maximum 16 tone”, se mai arată în documentația procedurii.

Lungimea totală a arterelor este de 5.070 de metri. Și comuna Valea Seacă va avea drumuri reabilitate.

La Lungani, contractul este de 2 milioane de euro

Totodată, și Primăria Lungani a încheiat procedura pentru execuția lucrărilor finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea estimată a investiției a fost de 9.210.521 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Comisia de evaluare a ales oferta asocierii Eky-Sam SRL (condusă de afaceristul Ioan Echimov) – Geo Myke SRL. Valoarea finală a contractului este de 8.845.336 de lei, fără TVA. Câștigătorul licitației trebuie să asigure suplimentar serviciile de proiectare și asistență tehnică.

Constructorul va interveni pe 25 de drumuri din satele Lungani, Crucea, Goești și Zmeu. Arterele vizate au o lungime de 5,5 kilometri.

Comentarii
Adauga un comentariu