Reţeta de prăjitură cu mălai şi suc de portocale pe care o propunem are toată savoarea unui desert clasic, doar că este fără zahăr. Încearcă-i gustul deosebit!
Ingrediente:
4 ouă
20 g îndulcitor
100 g mălai
100 g făină de migdale
6 linguri ulei de măsline
coaja rasă de la 1 portocală bio
1 praf de sare
1 plic praf de copt
sucul de la 2 portocale
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu îndulcitorul, apoi torni uleiul în fir subţire şi continui să mixezi până ce compoziţia are consistenţa unei maioneze subţiri. Adaugi mălaiul în ploaie, coaja rasă de portocală, făina de migdale şi praful de copt. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi le încorporezi uşor în compoziţie. Torni într-o tavă rotundă, cu inel detaşabil şi coci 30-40 de minute, la 170 ºC. Laşi prăjitura la răcorit, o scoţi din formă şi o însiropezi cu sucul de portocale. Decorezi cu felii de portocală.