Destinatii turistice

O destinatie incredibila de vacanta – FOTO

Publicat: 22 mart. 2020

O destinatie incredibila de vacanta. O destinaţie de vacanţă foarte puţin cunoscută de către turiştii din toată lumea este un loc ascuns din Lituania. Undeva în estul acestei ţări, pe lacul Galve, se afla un castel insulă. Chiar dacă este cunoscut puţin la nivel mondial, acest castel, pe numele său castelul Trakai, este o destinaţie turistică foarte cunoscută din Lituania.

Construit în secolul 14

Frumuseţea să nu poate fi descrisă în cuvinte, iar odată ajuns aici te alegi cu amintiri demne de povestit nepoţilor. Castelul Trakai a fost construit în mai multe etape în secolul 14, aminteşte Amazing Place on Earth.

În jurul secolului 17 a fost lăsat de izbelişte, că o ruină, şi timp de 200 de ani a rămas inactiv. Două secole mai târziu, respectiv secolul 19, autorităţile au început să facă planuri pentru reconstrucţie.

O destinatie incredibila de vacanta. Sporturi şi activităţi pe apă

Aşezarea a fost de fapt construită pe o peninsulă înconjurată de patru lacuri. În vârful acesteia, pe o insuliţă situată la o sută de metri, s-a construit Castelul Trakai. Aşezarea micului orăşel între lacuri a favorizat dezvoltarea zonei şi ca un centru unde se pot practica sporturi şi activităţi pe apă. În anotimpul cald, cei ce se încumeta să facă o baie în apă de 20 de grade transforma lacurile într-un ştrand natural.

Arhitectura castelului este gotica cu influenţe romanesque. Toate sălile din castel au tavanul boltic şi vitralii cu desene inspirate din istorie.

Legătura cu frumosul castel se face printr-un senzaţional pod din lemn. Bine de ştiut: este recomandat ca acest castel insula să fie vizitat la sfârşitul verii, pentru că atunci peisajul este unul din poveşti.loading...

Adauga un comentariu