Local

O domnișoară din Iași a rămas fără câteva mii de euro după ce a uitat să-și încuie seiful de casă. Hoțul s-a lăfăit în lux până a fost prins de polițiști

Publicat: 12 sept. 2020
Un hoț a pătruns în locuință și a plecat cu banii
O domnișoară din Iași a rămas fără câteva mii de euro după ce a uitat să-și încuie seiful din locuință

O domnișoară din Iași a rămas fără câteva mii de euro după ce a uitat să-și încuie seiful pe care îl avea în casă. Un hoț, care știa că tânăra are bani în casă, a pătruns în interior și a plecat cu buzunarele pline. Ulterior, hoțul s-a lăfăit în lux timp de câteva zile. Și-a cumpărat haine și dispozitive mobile, însă a fost prins de polițiști, iar acum se află după gratii

O domnișoară din Iași a rămas fără câteva mii de euro după ce a uitat să-și încuie seiful din locuință. În urmă cu câteva zile, un individ pe nume Dumitru Baicu a intrat în casa tinerei aflată în Târgu Frumos în timp ce aceasta se afla la serviciu. Știa că tânăra are bani în casă și i-a fost ușor să acționeze pentru că, în trecut, a lucrat la aceasta. După ce femeia a realizat că locuința ei a fost spartă, a cerut ajutorul polițiștilor. Imediat polițiștii au intrat pe fir, iar la scurt timp după ce a fost făcută sesizare, polițiștii l-au identificat pe hoț. Ulterior l-au reținut pentru 24 de ore și l-au prezentat în fața judecătorilor. Cei din urmă au decis să-l aresteze preventiv.

Hoțul a fost prins de polițiști la scurt timp după ce a fost făcută plângerea

Bărbatul ar mai fi avut în trecut probleme cu legea.

„Polițiștii ieșeni au identificat un tânăr bănuit de furt calificat. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au identificat un tânăr de 25 de ani, din orașul Târgu Frumos bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în dimineața zilei de 7 septembrie a.c., acesta ar fi pătruns în locuința unei femei de 32 de ani, din orașul Târgu Frumos, și ar fi sustras 6.250 de euro. Prejudiciul a fost recuperat parțial, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 8 septembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean IPJ Iași.

Judecătorii au decis să-l aresteze preventiv

Pe data de 9 septembrie, Dumitru Baicu a fost prezentat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani și Judecătoriei Pașcani. Magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis propunerea de arestare formulată de procurori pe numele lui Dumitru Baicu.

„Instanța admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani, privind arestarea preventivă a inculpatului Dumitru Baicu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Dumitru Baicu, pentru furt calificat, pe o perioadă de 20 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. Respinge cererea formulată de inculpat, de aplicare a măsurii preventive a controlului judiciar”, au precizat judecătorii.

Alți hoți au ajuns pe mâna polițiștilor

Polițiștii ieșeni au identificat zilele trecute doi bărbați bănuiți de furt. Unul dintre aceștia a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au identificat doi bărbați din comuna Sinești bănuiți de comiterea infracțiunii de furt. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 4 septembrie aceștia ar fi sustras două bovine cauzând un prejudiciu de aproximativ 8.000 de lei, iar ulterior le-ar fi înstrăinat unei alte persoane contra unei sume de bani. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 6 septembrie a.c., unul dintre bărbații bănuiți de comiterea faptei, în vârstă de 35 de ani, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Adauga un comentariu