Actualitate

O elevă din Darabani a fost lovită de profesoara ei pentru că ar fi mers într-un bar în timpul orelor

Publicat: 26 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O elevă din Darabani a fost lovită de profesoara ei pentru că ar fi mers într-un bar în timpul orelor
Instituțiile abilitate au demarat cercetări cu privire la acest caz, pentru a stabili dacă și în ce condiții a avut loc agresiunea

O profesoară de la Liceul Dimitrie Cantemir Darabani este anchetată de poliţişti pentru purtare abuzivă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu.

Ancheta în acest caz a început după ce tatăl unei eleve a depus plângere împotriva profesoarei, pe care a acuzat-o că ar fi agresat-o fizic şi verbal pe fiica sa, elevă în clasa a XI-a, pe motiv că aceasta ar fi fost găsită într-un bar în timpul orelor.

“În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă. Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările comiterii faptei, iar, în funcţie de rezultate, vor fi dispuse măsuri legale”, a informat Nenişcu.

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ada Macovei, a conformat existenţa unei anchete în acest caz.

“Ancheta este în desfăşurare”, a precizat Macovei.

Tatăl minorei a povestit unui ziar local detalii despre conflictul dintre profesoară și fiica lui.

„Fata a mers acolo să-și ia mâncare, avea dată deja o comandă și aștepta. Era vorba despre o întârziere de circa jumătate de oră. Diriginta s-a dus după ea și a făcut o adevărată criză. A lovit-o cu umbrela, a tras-o de păr, a bruscat-o și a țipat la ea. Apoi a scos-o din bar și în drum spre școală i-a mai dat o palmă. În fața clasei, a umilit-o și a spus despre ea că e prostituată sau că se droghează. Fiica mea are șase absențe la școală, toate fiind cu știrea mea. E un copil cuminte și nici nu încape vorbă despre fapte de genul celor reproșate de profesoară”, a povestit tatăl tinerei.

El a depus plângere la Poliție în cursul zilei de marți, după aproape trei săptămâni de la incidentul reclamat.

„Nu am sesizat nicio autoritate în acel moment, pentru că am luat în calcul că era posibil ca fata să nu spună adevărul exact așa cum a fost. Între timp, am vorbit cu unii colegi, am vorbit cu oamenii care au fost în incita barului și ne-am convins că trebuie să depunem plângere”, a adăugat tatăl elevei.

Adauga un comentariu