Prima pagină » International » O femeie a paralizat parțial din cauza injecțiilor cu botox: „Este înfricoșător și descurajant”
O femeie a paralizat parțial din cauza injecțiilor cu botox: „Este înfricoșător și descurajant”

O femeie a paralizat parțial din cauza injecțiilor cu botox: „Este înfricoșător și descurajant”

09 iun. 2024, 11:48,
BZI.ro, în International

O femeie în vârstă de 35 de ani a rămas paralizată parțial după ce și-a făcut injecții cu botox pentru a scăpa de migrene. Alicia Hallock a povestit întreaga sa experiență, care a dus-o de urgență la medic, pe rețelele de socializare.

O femeie a paralizat parțial din cauza injecțiilor cu botox

Alicia Hallock a ajuns de urgență la spital după ce a suferit o complicație, în urma injectării cu botox la nivelul feței. Femeia a povestit întreaga sa experiență neplăcută în mediul online.

„Am avut o complicație rară de la injecțiile cu botox pe care le făceam pentru migrene. S-a răspândit la mușchii gâtului, provocând diverse probleme. Ploapele îmi sunt căzute, ceea ce duce la presiune semnificativă, vedere încețoșată și amețeli”, a dezvăluit tânăra pe Instagram.

Aceasta a povestit că nu își poate susține singură capul și este nevoită să poarte o orteză pentru gât.

„Mușchii gâtului meu sunt în mare paralizați, împiedicându-mă să-mi ridic capul. Trebuie să port o orteză pentru gât pentru a-mi susține capul în poziție verticală; altfel, nu reușesc să-l stabilizez. În plus, am dezvoltat disfagie (dificultate la înghițire), care a fost cel mai alarmant aspect. Au fost momente când m-am înecat cu picături de apă și chiar cu salivă”, a povestit Alicia.

Injecțiile cu botox i-au provocat apariția botulismului

Alicia Hallock a precizat că nu mai poate vorbi normal și are nevoie de ajutorul unui logoped pentru a se exprima.

„Discursul meu este foarte afectat. Este neclar și răgușit. Un logoped mă ajută să-mi antrenez mușchii și îmi evaluează corzile vocale”, a adăugat ea. Potrivit Fundației Americane pentru Migrene, Botox este un tratament aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru migrenele cronice, definite ca dureri de cap ce apar 15 sau mai multe zile pe lună. Procedura implică injectarea de Botox în mușchii din jurul feței, capului și gâtului pentru a întrerupe căile durerii.

Dar dacă toxina din produs se răspândește dincolo de locul de tratament prevăzut, poate provoca botulism, o afecțiune care poate duce la paralizia musculară progresivă.

Femeia a fost conectată la oxigen

La câteva zile după postarea inițială a lui Hallock, ea a revenit pe Instagram pentru a le oferi actulizări despre starea ei, internauților. Aceasta a spus că a încetat temporar să mai respire după ce mucusul i s-a blocat în gât.

„Au fost nevoiți să mă pună la oxigen pentru a-mi ridica nivelul de oxigen și pentru a nu-mi pierde cunoștința. A fost super înfricoșător. Sunt relativ bine acum, dar sunt pe oxigen. Am avut câteva episoade mai puțin severe de atunci”, a dezvăluit tânăra. „Mi-au dat ieri toxină anti-botulism și, în funcție de cum vor evolua lucrurile, vor decide dacă îmi vor face sau nu o doua doză. De fapt, nu va inversa nimic din ceea ce este deja legat de mușchi, dar poate împiedica lucrurile să se înrăutățească”, a explicat Alicia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *