Local

O femeie din Iași, prinsă băută la volan! Polițiștii au avut un șoc când au tras-o pe dreapta! Ieșeanca, obligată să muncească la un spital, în plină pandemie cu COVID-19!

Publicat: 06 nov. 2020
O femeie a fost condamnată de către magistrații din cadrul Judecătoriei Iași după ce a fost prinsă băută la volan de către un echipaj de Poliție
O autospecială a Poliției ieșene

O ieșeancă s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost acuzată că a urcat băută la volan. Mihaela Gavrilă a fost condamnată cu suspendare. Pe lângă condamnare, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au obligat-o pe femeie să presteze muncă în folosul comunității la un spital, în plină pandemie de COVID-19

O femeie din Iași a fost prinsă băută la volan, iar, după acest incident, ea s-a ales cu o pedeapsă. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea Mihaelei Gavrilă.

„Instanța o condamnă pe inculpata Mihaela Gavrilă la pedeapsa de 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au precizat ieri judecătorii ieșeni.

Mihaela Gavrilă, obligată să muncească la un spital, în plină pandemie de COVID-19

Pe lângă condamnare, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au obligat-o pe Mihaela Gavrilă să presteze o muncă în folosul comunității, în plină pandemie cu COVID-19.

„Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola”, fie în cadrul Consiliului Local Iași – Spitalul Clinic de Recuperare, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta aceasta muncă”, au adăugat judecătorii.

De remarcat este faptul că sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanca, prinsă băută la volan

Procesul Mihaelei Gavrilă a început pe data de 30 ianuarie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus atunci trimiterea în judecată a femeii. Acuzația adusă de anchetatori: conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Conform anchetatorilor, pe 14 octombrie 2018, de sărbătoarea Sfintei Parascheva, ieșeanca a urcat la volanul unui autoturism. La un moment dat, femeia a fost trasă pe dreapta de către un echipaj de Poliție. Oamenii legii au constatat că ieșeanca mirosea a alcool, astfel că au testat-o cu etilotestul. Aceștia au constatat că femeia consumase alcool înainte de a urca la volan. Mai apoi, Mihaela Gavrilă a fost dusă la un spital, pentru prelevarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Astfel, anchetorii au constatat că femeia avea o alcoolemie peste limita legală. Ieșeanca a fost audiată, iar, mai apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a acesteia. Acum, femeia prinsă băută la volan pe străzile din Iași a fost condamnată cu suspendare și obligată să presteze o muncă neremunerată în cadrul unui spital, în plină pandemie de COVID-19.

Tot mai multe ieșence prinse băute în traficul din județ

În ultimele luni, tot mai multe ieșence au intrat în vizorul Poliției. Asta, după ce femeile respective au consumat băuturi alcoolice și au fost prinse în trafic de către oamenii legii. De altfel, în urmă cu câteva zile, procurorii au trimis-o în judecată pe iubita unui interlop, Viorel Oarză. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în instanță a Alinei Maria Ursache. Fosta soție a lui Viorel Oarză este acuzată, la rândul ei, de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Alina Maria Ursache a intrat în vizorul oamenilor legii în urmă cu câteva săptămâni. Polițiștii ieșeni au susținut atunci că au prins-o pe femeia în vârstă de 43 de ani băută în traficul din județ. Conform acestora, Alina Maria Ursache s-ar fi aflat la volanul unui autoturism de teren pe șoseaua Iași-Voinești.

Adauga un comentariu