International

O femeie din Texas a murit într-un avion din cauza COVID-19. Studiile arată că există un risc scăzut de transmitere a virusului în aeronavă

Publicat: 21 oct. 2020
O femeie bolnavă de COVID a murit într-un avion
O femeie bolnavă de COVID a murit într-un avion

O femeie din zona Dallas a murit din cauza lui Covid-19 în timp ce se afla într-un zbor în Arizona în iulie, a declarat un oficial din Dallas. Femeia avea 30 de ani și avea „condiții de sănătate subiacente cu risc ridicat”, a declarat oficialii din Dallas într-un comunicat de presă.

Femeia a murit la sfârșitul lunii iulie pe asfalt pe un aeroport din New Mexico, a declarat pentru CNN judecătorul Clay Jenkins. Dallas County Health and Human Services a raportat prima dată moartea ei în comunicatul de presă duminică. Nu au fost puse la dispoziție alte detalii din motive de confidențialitate medicală.

Pasagerii se pot infecta cu COVID-19 în avion?!

Moartea femeii se număra printre cele 554 de cazuri confirmate de Covid-19 raportate duminică de autorităţile din Dallas. Peste 8,2 milioane de cazuri au fost raportate la nivelul Statelor Unite ale Americii începând, potrivit datelor Universității Johns Hopkins, și peste 220.000 au murit.

„A devenit dificil pentru ea să respire și au încercat să îi dea oxigen. Nu a funcționat. Ea a murit pe pista de decolare”, a declarat judecătorul Judle Clay Jenkins pentru NBC Dallas. El a precizat că autoritățile locale au fost informate abia în urmă cu câteva zile că femeia avea Covid-19.

Nu este clar dacă femeia știa că este infectată cu coronavirus în momentul în care s-a urcat în avion.

Judecatorul care a comentat moartea femeii a explicat faptul ca acest lucru ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru toate persoanele. Un semnal de alarma care sa spuna ca boala COVID-19 nu are restrictii de vârstă. Judecatorul incurajeaza oamenii sa nu se creadă invincibili in fata virusului doar pentru ca nu sunt din categoria persoanelor predispuse la deces.

Vestea vine când oamenii par să se simtă mai confortabil în zbor în timpul pandemiei: Administrația pentru securitatea transporturilor a verificat duminică peste 1 milion de pasageri , potrivit agenției, cel mai mult din 16 martie.

În timp ce unele studii, inclusiv două publicate luna trecută , au sugerat că coronavirusul se poate răspândi pe avioane, un studiu al Departamentului Apărării lansat săptămâna trecută a arătat că sistemele de ventilație ale avioanelor filtrează eficient aerul și elimină particule care ar putea transmite viruși.

Riscul de a te infecta cu COVID-19 in avion este foarte mic, daca toti pasagerii poarta masca

Testarea a presupus existenta doar a unei persoane infectate în avion și nu a simulat efectele mișcării pasagerilor în jurul cabinei.

Studiul, efectuat la bordul avioanelor United Airlines Boeing 777 și 767, a arătat că măștile au contribuit la minimizarea expunerii la infecție atunci când cineva a tusit, chiar și pe locurile învecinate.

Aproximativ 99,99 la sută din particule au fost filtrate din cabină în decurs de 6 minute datorită circulației rapide a aerului, a ventilației aerului în jos și a sistemelor de filtrare din avion.

S-a estimat că, pentru a primi o doză infecțioasă, un pasager ar trebui să zboare 54 de ore într-un avion cu o persoană infecțioasă.

 

 

Adauga un comentariu