National

O femeie vindecată de noul coronavirus și-a pus capăt zilelor! I-a fost frică să nu își infecteze familia

Publicat: 28 aug. 2020
O femeie vindecată de noul coronavirus și-a pus capăt zilelor! I-a fost frică să nu își infecteze familia
O femeie vindecată de noul coronavirus și-a pus capăt zilelor! I-a fost frică să nu își infecteze familia

O femeie vindecată de noul coronavirus și-a pus capăt zilelor! I-a fost frică să nu își infecteze familia. În județul Botoșani, o femeie de 63 de ani, și-a pus capăt zilelor, după ce a ieșit din spital, vindecată de COVID-19. Temerea ei a fost să nu își îmbolnăvească familia.

O femeie vindecată de noul coronavirus și-a pus capăt zilelor! I-a fost frică să nu își infecteze familia

Femeia, în vârstă de 63 de ani a fost infectată cu noul coronavirus. Aceasta a fost spitalizată, a urmat un tratament,  apoi a realizat încă două teste, care i-au ieșit negative, neexistând niciun risc pentru cei dragi. Însă, pe fondul unei stări despresive, femeia a decis că nu vrea să își îmbolnăvească familia și s-a sinucis.

Cu toate acestea, încă de când se afla în spital, femeia era îngrijorată că va merge acasă și familia ei se va îmbolnăvi. A existat o primă încercare de sinucidere, dar soțul a reușit să o salveze în ultima clipă. Chiar dacă cei dragi se temeau pentru starea ei, nu au cerut ajutorul autorităților, având speranța că nu trebuie să se îngrijoreze. Astfel, după doar câteva ore aceasta a încercat din nou să-și ia viața și de data aceasta nu a mai putut fi salvată. A fost găsită spânzurată într-o anexă din spatele casei.

Din spusele specialiștilor, infecția cu noul coronavirus nu are doar consecințe fizice, ci și psihice. Iar stresul, depresia sau izolarea sunt extrem de grave și trebuie acordată o mai mare atenție acestui lucru.

O nouă creștere majoră a numărului de infectări, în prima zi de campanie

Grupul de Comunicare Strategică anunță numărul românilor infectați cu coronavirus. Informațiile sunt date publicității vineri, 28 august 2020.

Până astăzi, 28 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 84.468 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 37.056 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.344 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.318 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 645 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.318 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 3.507 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 27.08.2020 (10:00) – 28.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (23 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de peste 80 de ani.

47 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități

 

Adauga un comentariu