Local

O fetiță de 13 ani, internată la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Maria” din Iași, are nevoie de transfuzii de sânge pentru că suferă de o boală gravă – FOTO

Publicat: 25 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O fetiță de 13 ani internată la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Maria din Iași are nevoie de transfuzii de sânge pentru că suferă de o boală gravă - FOTO
Denisa Maria Schipor, o fetiță în vârstă de 13 ani, are nevoie de ajutor

Denisa Maria Schipor, o fetiță în vârstă de 13 ani, are nevoie de ajutor. Aceasta este internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, fiind diagnosticată cu o boală gravă. Pentru a fi stabilizată și tratată corespunzător, fata are nevoie urgent de transfuzie de sânge, mai exact de grupa A2

Denisa Maria este elevă la o școală gimnazială din Vicovu de Sus, județul Suceava. Atât profesorii, cât și colegii săi s-au mobilizat pentru a-i veni în ajutor.

„O fetiță a școlii noastre, în vârstă de 13 ani, se află internată la Spitalul «Sfânta Maria» din lași, fiind diagnosticată cu o boală gravă. Pentru a fi stabilizată și tratată corespunzător, are nevoie urgenta de transfuzie de sânge. Nu contează grupa sanguină, ea va primi ce are nevoie. Rugăm eventualii donatori să ne contacteze în privat, pentru alte detalii (luați legătura cu prof. diriginte Cotos Adriana). Donarea se face la Spitalul Județean Suceava, pe numele Schipor Denisa Maria, și se va menționa faptul că este internată pe secția de ATI, corp A, la Spitalul «Sfânta Maria» din Iași”, au transmis reprezentanții școlii unde învață fata de 13 ani.

O fetiță în vârstă de 13 ani are nevoie de transfuzii de sânge

Din acest motiv, cei care au posibilitatea pot dona la Centrul de Transfuzii Sanguină din Iași, care se află pe strada Nicolae Bălcescu, numărul  21, de luni până vineri, între orele 7:30-13:30, specificând numele persoanei pentru care donează.

„Denisa Maria Schipor este internată la Spitalul de Copii «Sfânta Maria», secția ATI, corp A și are nevoie urgentă de sânge. Se poate dona indiferent de grupa sanguină, la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași, str. Nicolae Bălcescu, nr. 21, de luni până vineri, între orele 07:30-13:30. Nu uitați să menționați că donați pentru Denisa Maria Schipor”, au transmis reprezentanții proiectului Donează Sânge – Fii Erou, Iași.

Iată care sunt condițiile de donare

Pentru a putea dona sânge, potențialul donator trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acesta trebuie să aibă între 18 și 60 de ani. În ceea ce privește greutatea, femeile trebuie să cântărească minimum 55 de kilograme, iar bărbații nu mai puțin de 60 de kilograme.

Donatorii trebuie să aibă pulsul situat între 60 și 100 de bătăi pe minut. De asemenea, trebuie să nu fie în evidență cu boli cronice și să nu sufere de alergii severe, alergiile sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere. Totodată, trebuie să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile. Important de menționat este și faptul că nu pot dona sânge persoanele care și-au făcut tatuaje sau piercinguri în ultimele 6 luni.

Femeile care doresc să doneze sânge trebuie să nu fie în perioada menstruală și să nu ia anticonceptionale. Un ultim criteriu pe care trebuie să-l îndeplinească donatorii de sânge este să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înainte de a se prezenta la centrul de transfuzii. Unele dintre beneficiile donării includ reînnoirea sângelui, creșterea proprietăților compensatorii ale organismului, care ajută donatorul să se recupereze rapid după donare sau pierderea de sânge.

Adauga un comentariu