International

O fetiță de 7 ani, din Myanmar, a fost împușcată mortal în timp ce alerga în brațele tatălui

Publicat: 24 mart. 2021
Khin Myo Chit a devenit cea mai tânără victimă în urma represiunii protestatarilor după lovitura militară de luna trecută. Potrivit familiei fetiței, aceasta a fost ucisă în urma unui raid al oamenilor legii

O fetiță de șapte ani din Myanmar a fost împușcată mortal, în timp ce alerga în brațele tatălui. Khin Myo Chit a devenit cea mai tânără victimă în urma represiunii protestatarilor după lovitura militară de luna trecută. Potrivit familiei fetiței, aceasta a fost ucisă în urma unui raid al oamenilor legii.

Armata a declarat că 164 de oameni au fost uciși în urma protestelor violente, în urma loviturii de stat, în timp ce Asociația de Asistență pentru Deținuții Politici (AAPP) a anunțat că, de fapt, numărul morților se ridică la 261. Printre aceste victime se numără și cel puțin 20 de copii, scrie BBC.

Junta ajunsă la putere a transmis mesaje de condoleanțe pentru aceste decese, dar i-a acuzat pe protestatarii pro-democrație de violențe în timpul protestelor.

„Au dat buzna în casă și au ucis-o”

Sora fetiței a povestit că soldații au dat buzna în casa lor și, sub pretextul căutării posibilelor arme, l-au întrebat pe tatăl celor două dacă sunt persoane ascunse în locuință. Bărbat a negat, dar soldații l-au acuzat că minte și au început să percheziționeze locuința.

Acesta a fost momentul în care Khin Myo Chit a început să alerge spre tatăl său. „Apoi au împușcat-o”, a mai spus May Thu Sumaya.

Într-un alt interviu, tatăl lor, U Maung Ko Hashin Bai, a dezvăluit ultimele cuvinte ale fetiței. „Nu mai pot tati, este prea dureros”. Bărbatul a mai adăugat că fiica sa a murit în timp ce era transportată la spital.

Adauga un comentariu