Economic Local

O firmă din Suceava vrea să modernizeze trotuarele din Iași! Contractul este de aproape 4 milioane de euro

Publicat: 16 mart. 2020

La finalul săptămânii trecute, Primăria Iași a demarat licitația pentru achiziția de lucrări în cadrul obiectivului „Modernizare trotuare, alei pietonale în cartiere”. Municipalitatea pune la bătaie o sumă importantă, 18 milioane de lei, fără TVA, adică 3,8 milioane de euro. La procedură s-a înscris o singură societate: Symmetrica SRL, din Suceava, colaborator mai vechi de-al municipalității. Firma este deținută de către Florin și Florentina Stanciu. Comisia de evaluare va stabili dacă oferta este conformă.

„Creșterea continuă a traficului, dar și modificarea semnificativă a componenței acestuia, precum și dezvoltarea economico-socială, a condus la creșterea timpului de circulație. Astfel de blocaje au implicații și asupra mediului înconjurător, conducând la o creștere în intensitate a zgomotelor și noxelor. În ultimii ani, traficul rutier a crescut considerabil și odată cu acesta și numărul accidentelor de circulație. La nivel național (dar și la nivelul întregii Europe) este semnificativ numărul ridicat de decese și vătămări grave suferite de participanții la trafic vulnerabili, cum sunt pietonii. Amenajarea trotuarelor ar reduce considerabil accidentele dintre un pieton și un conducător auto”, se arată în caietul de sarcini.

Unde se vor deschide șantierele

Trotuarele care intră în programul de modernizare sunt identificate în zonele: Alexandru cel Bun, Dacia, Canta, Gară, Păcureț, Păcurari, Crucea Roșie, Copou, Sărărie, Nicolina, Frumoasa, Tătărași, Moara de Vânt, Aviației, Zona Centrală, Cantemir, Socola, Bularga, Zona Industrială, Mircea cel Bătrân, Galata, Valea Adâncă, Bucium, Primăverii, Tudor Vladimirescu. Lungimea trotuarelor abordate este de 150.000 metri liniari, adică 150 de kilometri. Investiția presupune și aducerea la cotă a unui număr de 369 de hidranți, 2.474 cutii gaz, 3.930 cămine de apă și canalizare. Vor fi executate lucrări de înlocuire a unui număr de 241 cămine de apă și canalizare. Durata de execuție este de 24 de luni.

Comentarii
  • L-am vazut pe flutur, marele sef al Bucovinei si al judetului Suceava, intr-o emisiune televizata cum vorbea cu mare DISPRET LA ADRESA IASULUI in sensul ca spunea ca IASUL NU MERIITA SA FIE CAPITALA MOLDOVEI si Suceava are acest merit iar sumele de bani alocate Iasului sa fie mai mici si cit mai mari pentru Judetul Suceava. Dupa cozminca, un comunistoid al judetului Suceava, a venit un al doilea cozminca si care are fluturasi in cap, iar acum vine la Iasi firma de la Suceava sa cistige bani din banii iesenilor. Nu-l pot uita pe acest individ care s-a cocotat in fruntea judetului Suceava, unde n-a facut nimic iar saracia este in floare in acest judet, iar padurile au disparut lasind dezastru in muntii Bucovinei, in schimb nu stie sa-si respecte conationalii. Fluturas, IASUL VA FI PE VECIE CAPITALA MOLDOVEI cu sau fara voia ta sau a celor din fruntea celorlalte judete ale MOLDOVEI. IASUL v-a facut oameni pe toti cei din MOLDOVA, si din alte zone, de aceea va cer SA-L RESPECTATI. Ai auzit fluturas?

Adauga un comentariu