Local

O gaură la bugetul de stat de aproape 1 milion de lei! Un membru al clanului Stănescu, trimis la închisoare de judecătorii din Iași, pentru evaziune fiscală!

Publicat: 18 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Prejudiciu la bugetul de stat de aproape 1 milion de lei! Un membru al clanului Stănescu, trimis după gratii de judecătorii ieșeni! Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat cu executare pe Bradu Stănescu, pentru o evaziune fiscală de aproape 1 milion de lei

Gaură înregistrată la bugetul de stat de aproape 1 milion de lei! În urma descoperirii acestui lucru, un membru al clanului Stănescu a fost trimis după gratii! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Bradu Stănescu.

„Instanța îl condamnă inculpatul Bradu Stănescu la pedeapsa rezultantă de 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale”, au precizat magistrații ieșeni.

Bradu Stănescu, obligat să achite 936.568 de lei către Fisc, după evaziunea fiscală incriminată

Pe lângă pedeapsa aplicată de judecători, Bradu Stănescu a fost obligat și la plata unor despăgubiri considerabile către Fisc, alături de o firmă.

„Instanța admite, în parte, acțiunea civilă formulată de ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași. Obligă inculpatul Bradu Stănescu și partea responsabilă SC International Cobrecom Import-Export SRL, în solidar, să îi plătească părții civile suma de 936.568 de lei, reprezentând despăgubiri. Această sumă se compune din 561.941 de lei reprezentând TVA și 374.627 de lei reprezentând impozit pe profit”, au mai afirmat magistrații ieșeni.

Aceștia au menținut sechestrul asigurator pus pe casa lui Bradu Stănescu din localitatea Lunca Cetățuii, județul Iași. În plus, judecătorii au desființat zeci de declarații, chitanțe și facturi emise în cursul anului 2014.

Evaziune fiscală prin declararea unor achiziții fictive

Procesul lui Bradu Stănescu a început pe 9 noiembrie 2017. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au precizat că, în urmă cu aproximativ 6 ani, membrul clanului Stănescu ar fi păcălit bugetul statului cu aproape 1 milion de lei. Conform anchetatorilor, individul ar fi întocmit mai multe acte, prin care ar fi declarat diverse achiziții fictive. În acest mod, Bradu Stănescu ar fi creat prejudiciul amintit la bugetul consolidat al statului.

De remarcat este faptul că, în urmă cu mai bine de 3 ani, Bradu Stănescu a fost trimis în judecată și condamnat cu suspendare, pentru comiterea aceleiași infracțiuni: evaziune fiscală. De altfel, judecătorii ieșeni au luat în calcul, la emiterea sentinței, și cealaltă pedeapsă primită de bărbat. Mai mult, în ultimii ani, tot mai mulți membri ai clanului Stănescu au fost cercetați, trimiși în judecată și condamnați (unii, definitiv) pentru comiterea unor infracțiuni economice similare. La o primă infracțiune de acest gen și cu un prejudiciu scăzut, în general, pedepsele aplicate de judecători sunt cu suspendarea executării.

Adauga un comentariu